Política

El govern bandeja la fórmula de Borràs per a l’escola de Canet

L’executiu s’insta a abordar en la cimera de demà la resposta a la imposició d’un 25% de castellà

Plaja defensa “solucions efectives, no invents” que es “carreguin” l’autonomia dels centres educatius

El govern no va evitar el cos a cos ahir amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que va proposar que el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, assumeixi la direcció de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar. La portaveu, Patrícia Plaja, va deixar ben clar que aquesta no és la solució –“calen solucions efectives, no invents”– i va assegurar que “té poc sentit” comparar-ho amb l’assumpció de la responsabilitat dels centres com va fer l’exconsellera Clara Ponsatí durant l’1 d’octubre. “Si ens creiem el nostre propi model, no podem restar autonomia a les direccions dels centres ni restar-los funcions, perquè correrem el risc de carregar-nos el nostre propi model, sobre el qual hi ha unanimitat”, va continuar.

La resposta a la imposició d’un 25% de castellà a P5 s’abordarà en una cimera que se celebrarà demà a la tarda amb entitats socials i culturals i associacions per la llengua al Palau de la Generalitat i que s’apuntalarà dissabte amb una manifestació en defensa de la immersió lingüística convocada per Som Escola. El govern, encapçalat pel president, Pere Aragonès, hi participarà. L’executiu demana que no es faci “partidisme” amb el català a l’escola i recorda que hi ha més de 80 casos similars al de Canet i que, per tant, cal una solució integral.

En canvi, qui no té previst acudir a la protesta és el PSC, i el govern ja el va avisar que a la ciutadania li “costarà d’entendre” que no hi sigui, per la trajectòria històrica d’aquest partit en defensa de la immersió. Així, l’executiu espera que el PSC “estigui a l’altura” i, més enllà de la participació en la manifestació, “no abandoni el consens del qual ha format part”.

El líder del PP, Pablo Casado, va aprofitar l’ocasió per venir a Barcelona i agitar l’espantall d’un 155 en l’àmbit educatiu català. Després de reunir-se amb entitats que es presenten com a defensores del bilingüisme, el dirigent popular va amenaçar el conseller Gonzàlez-Cambray de dur-lo als tribunals per “desacatament a les sentències judicials” si el govern persisteix en “l’incompliment de la sentència”, per delictes de desobediència i prevaricació. Casado va reiterar la cantarella dels darrers dies que a Catalunya es viu un “apartheid lingüístic”.

La família del menor de P5 de Canet va acusar dimarts el Departament d’Educació d’“atiar” sentiments d’odi entre la població en una carta difosa per l’Assemblea per una Escola Bilingüe, en què deia que no vol convertir-se en protagonista mediàtica i que l’únic que ha fet és demanar que es compleixi la llei.

Estabilitat interna

D’altra banda, sobre l’afirmació del vicepresident, Jordi Puigneró, diumenge en una entrevista a El Punt Avui, que l’estabilitat del govern està “en risc” per l’esquerda en la majoria del 52% a l’hora d’aprovar el pressupost, la portaveu Plaja va assegurar que “hi ha estabilitat a dins del govern” –remarcant “a dins”– i va recordar que els comptes s’han pogut tramitar, encara que no fos amb “el soci prioritari”, la CUP. De fet, Plaja va observar que “el govern considera que ha sortit enfortit” de la tramitació pressupostària. “Una altra cosa és el soroll de fora, que són els grups parlamentaris, però el govern s’ha d’aïllar del soroll que té al voltant”, va insistir la portaveu.

LA FRASE

A la ciutadania, igual que a aquest govern, li costarà entendre que el PSC no participi en la manifestació
Patrícia Plaja
Portaveu del govern


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts