Política

La CUP veu la sociovergència republicana “consolidada”

Reguant marca distàncies amb el govern i acusa ERC de no complir l’acord

Retreu a Junts que actuï a l’ombra per frenar la llei de desnonaments

Diu al PSC que són govern

“Anem cap enrere”, assegurava ahir la diputada de la CUP Eulàlia Reguant en l’aprovació final del pressupost al Parlament. Els anticapitalistes, tal com havien anunciat, van fer evident l’enduriment de la seva posició respecte al govern d’ERC i Junts. En la seva intervenció van posar el focus en totes les mancances d’un pressupost que lluny de transformar el model del país opta pel “continuisme” de les polítiques socioconvergents. Reguant va ser l’encarregada de transmetre el missatge i ho va fer d’una manera força crítica també amb el PSC, ja que, assegurava, és “partidari d’aquest pressupost i si no el vota és perquè la foto encara no és digerible per al país”, lamentava.

Reguant va començar posant el focus en les inversions en sanitat, ja que amb l’augment proposat per al 2022 “no s’arriba a cobrir ni la meitat de la despesa real d’un sistema de salut depauperat com el nostre, d’anys de retallades”, alertava. La crítica també es va estendre a les últimes restriccions aprovades pel govern català i especialment pel toc de queda, que Reguant comparava amb la polèmica mesura del president Sánchez, també força criticada pel govern, d’exigir ara les mascaretes a l’exterior. “És també per conscienciar i poca cosa més?”, replicava Reguant a Aragonès.

L’ombra de Junts

Després de la sanitat, la diputada va denunciar les polítiques d’habitatge, que “ni arriben als 1.000 milions compromesos en l’acord d’investidura ni fan una aposta clara i decidida per garantir el dret a l’habitatge”. Reguant lamentava que, dels 749 milions en polítiques d’habitatge, només el 18% anirà a habitatge públic. Molt contundent va ser contra Junts, a qui acusava d’actuar “a l’ombra” per “afavorir l’enriquiment d’un petit grup a costa de la majoria i aprofundir en una societat cada vegada més desigual”. Reguant es referia a les esmenes presentades per Junts i que suposen un “bloqueig” de l’aprovació de la nova llei antidesnonaments que fa temps que reclamen les PAH i els moviments per l’habitatge. “Sense canvis estructurals ni transformacions és impossible pal·liar les desigualtats”, reiterava la diputada.

“Senyor Illa, això del cap de l’oposició i la broma del govern alternatiu de Catalunya ja no cola gaire. Vostès són govern”, etzibava la diputada al cap de files del PSC. Ho feia arran de l’acord per renovar els membres caducats d’organismes públics. “Es veu que d’un pacte a tres bandes per repartir-se les cadires i el pastís se’n diu «consens de país»”, va dir.

I davant tot aquest escenari, Reguant va retreure al president Aragonès que encara aquesta setmana segueixi repetint que la CUP és el seu soci prioritari. “Tant les seves paraules com les nostres crides a retornar a l’acord que dibuixava un full de ruta de transformació per al país comencen a sonar del tot retòriques”, lamentava la CUP, alhora que admetia: “Cada cop tenim menys expectatives que tornin a l’acord, la sociovergència republicana a Catalunya es va consolidant d’una manera accelerada”, va afegir-hi.

LES FRASES

Han tingut dos anys per fer les transformacions imprescindibles, però han apostat pel continuisme
L’únic motiu pel qual el PSC no vota el pressupost és perquè la fotografia no és digerible per al país
Eulàlia Reguant
diputada de la cup


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona