Política

L’independentisme obre l’any amb un doble judici a un jove

Brian Bartés serà jutjat per haver-se manifestat amb Tsunami Democràtic al camp del Barça i en contra del Consell de Ministres a Barcelona

“Se’m jutja per les meves idees”, diu l’activista

La repressió, que no cessa, contra el moviment independentista català viurà durant el 2022 una concatenació de processos judicials, amb arribada al punt culminant, i que tindran com a primer protagonista un jove activista de Mollet del Vallès que haurà d’afrontar amb molt poc temps de marge dos judicis diferents.

El doblement acusat Brian Bartés s’enfronta a una petició total de nou anys i tres mesos de presó per haver participat en els actes de protesta que va organitzar Tsunami Democràtic al voltant de l’estadi del Futbol Club Barcelona, el 18 de desembre del 2019, i per haver intervingut en la protesta ciutadana contra la celebració del Consell de Ministres a Barcelona del desembre del 2018.

La primera de les dues vistes se celebrarà la setmana vinent i la segona, el 12 de maig. Precisament, la comunicació d’aquest segon judici la va conèixer Bartés ahir mateix, al mig del carrer, quan va acudir amb la seva advocada a fer una roda de premsa davant la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Dues funcionàries de la secció sisena de l’Audiència de Barcelona van sortir a buscar-lo per entregar-li la notificació, davant l’estupefacció de la lletrada Norma Pedemonte, que va recordar que el seu client té domicili conegut i que no se l’ha de tractar com un fugitiu a qui es notifiquen les coses encalçant-lo al mig del carrer.

En el primer dels judicis, la Generalitat demana per a Bartés una pena de tres anys i mig de presó. És el cas de Tsunami Democràtic, en què aquest jove de Mollet va acabar detingut “quan ja marxava cap a casa, tranquil·lament”, sense saber encara per què. “Vaig passar tres dies al calabós i em pensava que no en sortiria”, va explicar ahir el jove activista. El seu malson es va multiplicar per dos quan, al cap d’un temps, els Mossos el van detenir acusant-lo d’uns incidents que hi havia hagut durant la protesta contra la presència de Pedro Sánchez i el seu govern, el desembre del 2018. Per aquests fets, la fiscalia demana per a ell fins a sis anys de presó.

Amb la fitxa policial de la primera detenció, la policia va fer una investigació que va culminar amb la identificació de Bartés amb un jove que sortia en unes imatges del dia del Consell de Ministres. “Sabien on vivia i on treballava, i un dia que no vaig anar a la feina s’hi van presentar demanant per mi i aleshores em van trucar a casa perquè anés a la comissaria i em van tornar a detenir”, es queixa Brian, que explica que amb una simple citació judicial s’hauria arreglat l’afer.

L’acusat nega haver protagonitzat els fets violents de què se l’acusa en els dos judicis. “Se’m jutja per les meves idees”, sosté. En la roda de premsa d’ahir, en Brian va estar acompanyat de membres del grup de suport que li han fet costat durant aquest temps, ajudant-lo a superar els mals moments –“n’he tingut molts”, diu– derivats de tenir el futur condicionat per la justícia.

LA XIFRA

9
anys
i tres mesos de presó es demanen per a Brian Bartés en dos judicis diferents a l’Audiència de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona