Política

Reguant demana la nul·litat del seu procés

Al·lega que el jutjat va actuar en contra seu quan ja era aforada

El procés judicial contra la diputada de la CUP Eulàlia Reguant estaria viciat en termes de procediment, fet que obligaria a fer retrocedir les actuacions judicials que s’han emprès en contra seu i, de moment, aturar el judici que s’ha de dur a terme al Tribunal Suprem. Eulàlia Reguant, de la mateixa manera que Antonio Baños, va ser processada per haver-se negat a respondre, al seu dia, als advocats de Vox que la volien interrogar durant el judici contra els líders polítics i socials del moviment independentista. El setembre passat, el Tribunal Suprem va concloure que Reguant havia de ser jutjada i ahir, en l’escrit de defensa presentat pel lletrat Daniel Amelang, s’argumenta el contrari, adduint que s’han vulnerat diversos drets fonamentals de la diputada cupaire.

L’escrit de defensa fa una repassada del tempo que va seguir el processament de Reguant i es recorda que va adquirir la condició d’aforada pel fet de ser elegida diputada del Parlament de Catalunya, el març del 2021. Aquest fet impedia que la justícia ordinària es fes càrrec del seu cas i, per tant, s’haurien de decretar nul·les les actuacions dutes a terme amb posterioritat a l’elecció de Reguant, tant per part de la fiscalia com del jutjat d’instrucció número 10 de Madrid.

En l’escrit es demana que es declarin nul·les les actuacions i que es tiri enrere fins al moment anterior als escrits d’acusació presentats per la fiscalia.

Un altre dels motius que la defensa de Reguant al·lega per anul·lar el processament és el principi de non bis in idem. Es recorda que la diputada ja va ser sancionada al seu dia pel Tribunal Suprem, que li va aplicar una sanció disciplinària per la seva actuació durant el judici. L’advocat Amelang recorda que aquesta mena de sancions només les pot imposar el Suprem, sempre que aquells fets pels quals se sanciona no siguin considerats delicte. Com que hi va haver sanció, no hi pot haver delicte i, en conseqüència, no hi pot haver una persecució penal en contra d’Eulàlia Reguant.

En últim terme, la defensa de la diputada considera que amb el procés s’ha vulnerat la llibertat política de Reguant i el seu dret a l’objecció de consciència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona