Política

Gay promet “preservar l’estat de dret”, apostar pel “diàleg”, “refer consensos i buscar complicitats”

La nova delegada del govern espanyol a Catalunya pren possessió del càrrec amb el compromís “d’escoltar la ciutadania”

La nova delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, ha pres possessió del seu càrrec aquest divendres al matí. Al seu discurs, fet en presència de la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Gay ha promès “preservar l’estat de dret”, ha fet diverses referències al compliment de la Constitució espanyola, i s’ha compromès a treballar pel “diàleg”. A més, ha parlat de “refer consensos i buscar complicitats” i de col·laboració entre administracions. També ha promès regentar una delegació que “escolti la ciutadania”.

Maria Eugènia Gay s’ha mostrat visiblement emocionada durant la seva pressa de possessió, i especialment agraïda al govern espanyol i a la seva predecessora, Teresa Cunillera, a qui ha qualificat “d’estimadíssima”. A la seva breu intervenció després de “jurar” el càrrec davant la ministra, la nova delegada ha assegurat que encara l’etapa “amb enorme il·lusió i ferm compromís per dur a terme la tasca, des de la màxima rigorositat, per preservar l’estat de dret, impulsar els postulats democràtics i servir a la ciutadania”.

Al seu discurs, ha volgut posar en valor que “la democràcia és l’únic sistema polític que ha demostrat, des de temps immemorials, la capacitat d’oferir i garantir un entorn adequat perquè la pau social i la concòrdia puguin tenir-hi cabuda”. “Sense la guia dels ideals democràtics, com la llibertat, la justícia, la igualtat i el pluralisme polític, no seria possible trobar els equilibris i els consensos pels quals les Institucions hem de treballar, i vetllar per l’estabilitat i la salvaguarda dels drets i les llibertats, previstos en la Constitució i en l’ordenament jurídic”, ha afegit.

Gay, a més, s’ha compromès a treballar per què la Delegació sigui “una Institució transparent, propera, moderna i oberta”. “Una Delegació que escolti la ciutadania de Catalunya i atengui les seves peticions. Una Delegació que seguirà treballant amb rigor, prudència i serietat, com ho ha fet fins ara, perquè és la millor manera de resoldre els problemes, construint futur sempre sobre la base del diàleg i l’entesa. Refer consensos, buscar complicitats i fer de la paraula el centre de gravetat i el punt de trobada de l’acció institucional”, ha dit, tot afegint que vol “fer un esforç de país, construint des de la cooperació, des de la col·laboració, des del diàleg, des de la cerca del consens en tots els temes com la millor manera per avançar i progressar”.

A la seva intervenció ha fet especial menció també a la lluita per “la igualtat” i la eradicació de la violència de gènere. Per últim, s’ha compromès a traslladar a la ciutadania “un relat optimista i constructiu”. “Vull ser un instrument útil i treballar per servir els interessos del nostre país i de la seva gent, convençuda com estic que només des de la cerca de l’acord, des del respecte a la legalitat, les institucions i totes les idees que es defensen en democràcia, veurem progressar la humanitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona