Política

Almenys vuit detinguts en un escorcoll policial a l’Ajuntament de Cornellà

L’operació forma part de la investigació del Consell Esportiu de l’Hospitalet

La Policía Nacional va detenir ahir almenys vuit persones a l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat per la peça separada que s’ha obert derivada de la causa del Consell Esportiu de l’Hospitalet. Al matí, la unitat de delinqüència econòmica i fiscal (UDEF) es va emportar cinc treballadors emmanillats de l’edifici de la regidoria d’Esports. Fonts de l’Ajuntament van explicar que entre els cinc arrestats no hi ha cap regidor ni càrrec electe, i que podria ser personal tècnic i administratiu. Els agents es van emportar també un parell de caixes amb documentació. A la tarda, es van produir tres detencions més.

Des de l’Ajuntament de Cornellà es va informar que el 2020 se’ls va requerir informació, que la van entregar i que des de llavors no havien tingut més notícies. En paral·lel, la Policía Nacional també va entrar a la seu del Consell Esportiu del Baix Llobregat, on un vehicle de la UDEF es va endur diverses caixes amb documents. En la documentació que els agents van entregar en entrar a l’ajuntament no apareixia cap indici que vinculés els escorcolls amb el Consell Esportiu de l’Hospitalet, però des del consistori es dona per fet que sí que hi ha d’haver alguna relació. El jutjat d’instrucció número 2 de Cornellà ha dictat el secret de les actuacions.

La causa està oberta pels delictes de prevaricació, malversació de fons públics i frau a l’administració pública. Deriven de la causa del Consell Esportiu de l’Hospitalet de Llobregat, que investiga, entre d’altres, l’alcaldessa del municipi, la socialista Núria Marín, i l’exsecretari d’Esports de la Generalitat, Gerard Figueras.

En un comunicat del vespre, l’Ajuntament lamenta la situació, manifesta la seva convicció de què ha actuat de forma correcta en tot moment i referma la seva màxima col·laboració amb la investigació judicial. A més reitera que els contractes es van tramitar i aprovar d’acord amb el procediment legal i es mostra convençut de l’honestedat de les persones vinculades amb l’Ajuntament investigades en aquesta causa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona