Política

Macron exigeix en una conversa telefònica a Putin que cessi les operacions militars

París adverteix a Putin que l’OTAN també és una aliança nuclear

El president de França, Emmanuel Macron, ha exigit aquest dijous en una trucada de telèfon al seu homòleg rus, Vladímir Putin, que cessament “immediatament” les operacions militars a Ucraïna.

Macron li va trucar després d’haver parlat amb el mandatari ucraïnès, Volodímir Zelenski, i li va transmetre aquest missatge en concertació amb aquest últim.

Segons va indicar l’Elisi, el cap d’Estat francès li va recordar a Putin que el seu país s’exposa “a sancions massives” per l’ofensiva militar a Ucraïna, llançada a gran escala en la matinada d’aquest dijous.

La Presidència gal·la va apuntar que Macron va trucar al president rus a la seva arribada al Consell Europeu a Brussel·les, abans que comencés la reunió dels líders de la Unió Europea (UE).

El bloc comunitari va donar aquest dijous llum verda a les noves sancions contra Rússia per la invasió d’Ucraïna, que cobreixen el sector financer, el de l’energia i el del transport, els béns de doble ús, així com el control de les exportacions o la política de visats.

Les conclusions aprovades durant aquesta cimera precisen que s’ampliarà el llistat d’individus russos afectats per les sancions comunitàries.

Després del vistiplau dels líders, aquestes sancions hauran de seguir el tràmit formal necessari perquè quedin adoptades i entrin en vigor, amb un següent pas aquest divendres en un consell extraordinari de ministres d’Exteriors a Brussel·les.

Els Vint-i-set també van condemnar “amb duresa” la implicació de Bielorússia en la invasió, ja que algunes tropes van entrar a Ucraïna des d’allí, i van demanar “la preparació i adopció urgent” de noves sancions econòmiques i individuals també contra aquest país.

D’altra banda, el ministre francès d’Exteriors, Jean-Yves Le Drian, ha advertit aquest dijous al president rus, Vladímir Putin, que l’OTAN també és una aliança nuclear. “Vladímir Putin ha d’entendre que l’aliança atlàntica també és una aliança nuclear. No diré més”, va indicar el cap de la diplomàcia gal·la en una entrevista en el canal TF1.

L’advertència de Le Drian era conseqüència al discurs de Putin en què va anunciar l’ofensiva militar a Ucraïna, i en la qual el president rus havia llançat un advertiment a Occident: “Pel que fa a l’esfera militar, la Rússia moderna és una de les potències nuclears més fortes ara, fins i tot després de la desintegració de l’URSS i la pèrdua d’una part considerable del potencial nuclear”, va dir.

Putin va afegir que “té uns certs avantatges en la línia de les armes d’última generació”. En aquest sentit, segons va recalcar, “ningú hauria de tenir dubtes que l’atac directe contra Rússia conduirà a una derrota i conseqüències devastadores per a un potencial agressor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona