Política

Mañueco diu que l’acord entre el PP i Vox per formar govern de coalició a Castella i Lleó és “un èxit”

L’acord estableix que se substituirà la Llei de violència de gènere per una de “violència intrafamiliar”

El president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, ha afirmat aquest dijous que l’acord entre PP i Vox per formar govern “és un èxit per a totes les persones de Castella i Lleó” perquè permet formar “un govern sòlid” i evitar “una repetició electoral”.

L’acord de govern estableix que se substituirà la Llei contra la violència de gènere actual per una “Llei de lluita contra la violència intrafamiliar”. Mañueco ja ha fet el primer acostament sobre el discurs de Vox respecte a la violència de gènere: “Cal protegir a les víctimes de la violència, sigui la violència que sigui, ja sigui masclista, terrorista, o per opinió, sexe o raça.

Mañueco ha fet aquestes manifestacions en una roda de premsa conjunta amb el líder de Vox a Castella i Lleó, Juan García Gallardo, que ha coincidit a parlar d’“èxit”. “És un pacte en positiu que atorgarà als ciutadans de Castella i Lleó un govern fort i estable”, ha dit, i “no hi ha guanyadors ni perdedors”.

El pacte de governabilitat entre PP i Vox conté 11 eixos de govern, 32 accions programàtiques per a aquesta legislatura. Fruit de l’acord Vox ostentarà la vicepresidència del govern, tres conselleries (de 10) i la presidència del Parlament.

Malgrat les crítiques de la resta de partits, Mañueco ha celebrat que ha aconseguit tancar amb Vox “un acord programàtic” que permet “un govern sòlid” que “compleix les expectatives”.

Entre les accions anunciades a l’acord programàtic hi ha l’aprovació d’una “llei de lluita contra la violència intrafamiliar”. “Actualitzarem la normativa vigent en matèria de protecció per millorar l’atenció a les víctimes”, sosté en el que pot ser una substitució de la Llei conta la violència de gènere aprovada el 2010 a Castella i Lleó.

L’últim punt del programa diu que les dues formacions promouran “una immigració ordenada que, des de la integració cultural, econòmica i social, i en contra de les màfies il·legals, contribueixi al futur de Castella i Lleó”.

El president de Castella i Lleó ha volgut esvair les pors sobre els efectes de l’arribada de Vox al govern autonòmic, i ha demanat “tranquil·litat”, “confiança” i “esperança” en els valors del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona