Política

Aragonès reivindica l’estratègia d’ERC davant de “proclames buides”

El coordinador nacional republicà crida a replicar la “sacsejada” del 14-F a les municipals de 2023

El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha reivindicat l’estratègia política del partit en la Conferència Nacional que se celebra aquest cap de setmana a l’Hospitalet de Llobregat. Aragonès afirma que ERC s’ha demostrat ser “el soci més fidel” per fer que el país avanci cap a la independència. El president avisa que cal “ampliar suports” i prendre “decisions difícils” que potser no responen a la seva voluntat per tal d’assolir els objectius: “El país no avança amb proclames buides, consignes, pancartes o frases enginyoses ni per art de màgia”. Durant el discurs d’obertura de la Conferència Nacional, Aragonès també ha fet una crida a la militància a replicar la “sacsejada” electoral del 14-F a les pròximes eleccions municipals de 2023.

El líder republicà defensa que ERC ha estat sempre al costat de la ciutadania i treu pit de ser ara al capdavant del Govern, liderant la presa de cessions. També per això, admet, el desgast és major: “Qui va primer desbrossant el camí pateix esgarrinxades”. Tot i això, Aragonès reivindica el rol dels republicans. “Cridem poc però fem que les coses passin”, ha etzibat.

En aquest sentit, Aragonès assegura que la millor estratègia per fer avançar el país és “a partir de la realitat, el treball, l’esforç i el compromís” i no només a través de proclames buides. “Avancem quan sumem i ampliem suport des de la pluralitat i diversitat del país. Volem alliberar el país completament”.

En aquest sentit, la secretària general adjunta, Marta Rovira, ha posat la taula de diàleg com a etapa necessària en el camí cap a la independència. Rovira, que s’ha connectat per videoconferència des de Ginebra, afirma que cal “fer asseure” el govern espanyol per confrontar idees democràticament.

Sobre les possibilitats d’èxit d’aquesta via, Rovira admet que no serà fàcil: “No som ingenus i sabem qui hi ha a l’altra banda”. Tot i això, la líder republicana s’entossudeix en no renunciar a aquest camí per trobar la solució al conflicte polític i que posi les bases per a “la fi de la repressió i el referèndum”.

Parafrasejant Ovidi Montllor, Aragonès ha afegit que “el plor d’alegria” dels republicans serà complet quan Catalunya guanyi en un referèndum el dret a l’autodeterminació. Aragonès, però, explica que durant la Conferència Nacional ja hi ha motius de celebració pel fet de tenir de nou entre els assistents a Raül Romeva, Carme Forcadell o Dolors Bassa.

Aquesta, de fet, era la primera Conferència Nacional amb els presos. Per a aquest diumenge s’espera també la presència del president d’ERC, Oriol Junqueras. “L’ofensiva de l’Estat ha aconseguit fer-nos mes forts com a moviment polític. Seguim dempeus, però ens toca recordar que aquesta repressió és ben present”, comenta Marta Rovira.

Una nova “sacsejada” a les eleccions municipals

En la segona part del seu discurs, Pere Aragonès ha fet una crida a la militància per vehicular “l’inconformisme” i fer-lo arribar a les urnes en les pròximes eleccions municipals de 2023: “El maig de l’any que ve, la sacsejada que hem provocat a les institucions de Catalunya ha d’arribar a totes les ciutats del país”.

Aragonès ha celebrat els èxits del 2019 a ciutats com Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Lleida, Vilanova i la Geltrú, Sitges, Salt, Figueres o la Seu d’Urgell i demana assolir ara fites a les grans ciutats metropolitanes com l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Sabadell, Terrassa, Parets del Vallès, Mollet del Vallès o Mataró.

També a Barcelona, Aragonès creu que el 2023 “no hi haurà cap coalició que se serveixi dels vots de Manuel Valls” i confia en la victòria d’Ernest Maragall per fer arribar a la ciutat la “voluntat transformadora que està esperant”. Per Aragonès, ERC té el repte de “replicar” a les municipals la majoria independentista que es va obtenir a les darreres eleccions al Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona