Política

política

judicialització

Garriga diu que no va rebre avís del TC per l’1-O

La consellera nega malversació per haver habilitat un centre on avui hi ha el 061

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha negat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) haver desobeït el Tribunal Constitucional (TC) per l’1-O quan era cap de servei de la conselleria de Vicepresidència i Economia, adduint que no va rebre cap requeriment de l’alt tribunal per avisar-la que el referèndum estava suspès. Investigada pels delictes de desobediència i malversació –abans de ser aforada– pel jutjat 13 de Barcelona, que investiga l’organització de l’1-O del 2017, Garriga nega haver malversat diners públics perquè la nau annexa al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) que es va habilitar abans del referèndum com a call center es va utilitzar com a centre de dades en les eleccions del mateix 2017 i per al rastreig de casos de covid-19 durant la pandèmia. Segons informaven ahir agències, la consellera va sostenir en la seva declaració davant la jutgessa Maria Eugènia Alegret que la Generalitat no disposava d’un equipament altament tecnificat per rebre i gestionar simultàniament moltes trucades i dades, i el que va habilitar abans de l’1-O del 2017 avui dona cabuda al servei d’assistència sanitària telefònica 061.

Acompanyada a l’entrada del tribunal per consellers del govern, la presidenta del Parlament, i dirigents d’ERC, Junts, la CUP, l’ANC i Òmnium, la magistrada Alegret li va notificar el seu processament per haver participat en l’organització de l’1-O i li va oferir la possibilitat de declarar abans d’enviar el cas a judici. Garriga es va acollir al seu dret a respondre només les preguntes de la seva advocada.

Tot i que la fiscalia i l’advocacia de l’Estat han descartat malversació, l’ultradretà Vox podria mantenir-li aquesta causa com a acusació particular. Si la consellera de Cultura acaba sent jutjada també per malversació de fons, es podria enfrontar a penes de presó, mentre que si se l’acaba acusant només de desobediència, en cas de condemna tan sols seria inhabilitada i multada.

Garriga figura entre els alts càrrecs detinguts per la Guàrdia Civil el 20 de setembre del 2017 en l’operació contra l’organització del referèndum que va acabar amb la gran manifestació de protesta davant la seu de Vicepresidència, a la rambla de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona