Política

Nous atacs sobre Kíiv causen un mort i fan malbé escoles

Dinou persones han quedat ferides, inclosos diversos nens

Aquesta nit Rússia ha atacat amb míssils una planta de reparació d’avions propera a l’aeroport, el punt de pas que usen la majoria dels ucraïnesos que fugen cap a la Unió Europea

El setge a la ciutat portuària de Mariúpol, al sud-est d’Ucraïna, continua

Almenys una persona ha mort i 19 més han quedat ferides, inclosos diversos nens, en un nou bombardeig rus amb coets sobre Kíiv, ha informat l’alcalde de la ciutat, Vitali Klitschko, al seu compte de Telegram. Els bombardejos han afectat, segons l’alcalde, una zona residencial de la capital ucraïnesa, Podil, on han resultat pràcticament destruïts una guarderia i un centre escolar. Els coets també han afectat sis edificacions de civils. “L’enemic continua atacant la capital. Al matí, els orcs han bombardejat una zona residencial al districte de Podil. Una persona ha mort, i 19 han resultat ferides, inclosos quatre nens. Sis cases, un jardí d’infants i una escola han resultat danyats”, ha dit Klitschko

Bombardeig en una planta de reparació d’aeronaus

L’Exèrcit rus ha bombardejat aquesta nit els voltants de l’aeroport de Leòpolis, a l’oest d’Ucraïna i el punt de pas que usen la majoria dels ucraïnesos que fugen cap a la Unió Europea entrant per Polònia. “Els míssils Rashist han impactat a l’àrea propera a l’aeroport de Leópolis”, ha anunciat l’alcalde de la ciutat, Andriy Sadovy, al compte de Telegram. “Diversos míssils han assolit la planta de reparació d’aeronaus. Els seus edificis han set destruïts pels impactes (dels míssils). El treball en aquesta planta s’havia aturat amb anterioritat, per la qual cosa no hi ha víctimes”, ha afegit.

Pel que sembla, la zona atacada no és el cor de l’aeroport, però els bombardejos han fet malbé els edificis annexos a les instal·lacions aeroportuàries, ha afegit el primer edil.

Sadovy ha dit que s’està estudiant els fets i ha aconsellat a la població que segueixi les instruccions de les autoritats locals i es protegeixin després de sentir les alarmes aèries. A més, els demana que no publiquin fotos de les zones atacades.

Mentrestant, el setge a la ciutat portuària de Mariúpol, al sud-est d’Ucraïna, continua, i el ministeri de Defensa rus ha assegurat que està més a prop d’ocupar la ciutat, segons ha dit en un comunicat en vídeo el portaveu Igor Konashenkov. Segons la traducció difosa per l’agència estatal russa Ria Novosti, els combats a Mariúpol són ja “al centre de la ciutat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona