Política

El Front Polisario avisa que el canvi de rumb d’Espanya sobre el Sàhara “és una desviació perillosa”

Els sahrauís alerten el govern de Pedro Sánchez que entra en contradicció absoluta amb la legalitat internacional

El delegat del moviment a les Canàries acusa la Moncloa d’utilitzar el poble sahrauí com a “moneda de canvi” per refer les relacions amb el Marroc

El Front Polisario i el govern de la República Sahrauí han lamentat el canvi de rumb d’Espanya sobre la situació del Sàhara Occidental i el seu suport al Marroc, que consideren que està en “contradicció absoluta” amb la legalitat internacional.

Les autoritats sahrauís consideren que les declaracions del govern espanyol “no tenen credibilitat, seriositat, responsabilitat ni realisme” i suposen una “desviació perillosa” que viola la legalitat internacional. “Dona suport a l’ocupació i encoratja l’agressió”, alerten.

En aquest sentit, avisen que la decisió de Pedro Sánchez té “elements de molta perillositat” i fomenta la presa de decisions unilaterals per part de Rabat, en contra de la legalitat i el dret internacional, així com del dret a l’autodeterminació del poble sahrauí.

El poble sahrauí recorda a Espanya que té “responsabilitats” amb el Sàhara Occidental, i que ni l’ONU, ni la Unió Africana, ni la Unió Europea (UE) ni la Cort Internacional de Justícia ni el Tribunal de Justícia Europeu reconeixen la sobirania marroquina.

En el seu comunicat, el Front Polisario i el govern de la República Sahrauí assumeixen que el canvi d’actitud de l’executiu espanyol és fruit del “xantatge marroquí”.

En aquest sentit, el govern i el Front Polisario fan una crida a la societat espanyola perquè “pressioni” l’executiu per “corregir aquest greu error”.

“Xantatge marroquí”

Efe

El delegat del Front Polisario a Canàries, Hamdi Mansour, ha acusat Pedro Sánchez d’utilitzar el poble sahrauí com a “moneda de canvi” per redreçar les “malmeses relacions polítiques i diplomàtiques” entre Espanya i el Marroc.

En declaracions a l’agència Efe, el representant sahrauí ha afirmat que el suport de Madrid a la proposta d’autonomia de Rabat per al Sàhara Occidental posa en evidència la “hipocresia” de la Moncloa quan parla de legalitat internacional. “Donar suport al govern d’Ucraïna i condemnar la invasió de Putin, al mateix temps que traeix el poble sahrauí i fa costat al sàtrapa del Marroc, és una doble moral que no té cap sentit”, ha criticat.

Segons ell, el pronunciament fet públic ahir per les autoritats espanyoles “es contradiu enormement” amb la responsabilitat històrica, moral, política i jurídica d’Espanya amb el problema sahrauí.

En aquest sentit, recorda que la Moncloa sap “perfectament” que es tracta d’un territori no descolonitzat i pendent d’una resolució per part de les Nacions Unides.

El delegat del Polisario ha assegurat que el poble sahrauí confiava que Espanya no es mouria de les resolucions de l’ONU, “però hem vist que el xantatge marroquí és més fort”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona