Política

Interior sobre l’acord del 112: “Estem satisfets perquè és bo per al servei i va acompanyat de moltes millores laborals”

La directora del centre diu que el contracte d’emergència actual ha deixat poc marge de negociació durant aquests mesos

La directora del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya, Irene Fornós, valora positivament que s’hagi desconvocat la vaga que havia començat a l’agost després que el comitè i l’empresa Ferrovial hagin arribat a un acord: “És bo per al servei, però també estem satisfets perquè és un acord que va acompanyat de moltes millores salarials i laborals”.

Tot i que li hauria agradat que l’acord hagués estat possible abans, Fornós considera que la situació actual d’un contracte d’emergència, després que l’anterior adjudicatària entrés en concurs de creditors, ha deixat “poc marge” de negociació.

Interior va adjudicar la gestió del 112 a Ferrovial, que ara ho feia de manera provisional, i el nou contracte començarà l’1 d’abril.

Fornós ha assenyalat que la nova licitació i redacció del nou contracte, amb un augment de 5 milions d’euros, ha permès que Ferrovial tingués “més capacitat per posar damunt la taula millores laborals i salarials” en les negociacions. També ha destacat que el nou contracte inclou un augment salarial del 9% de mitjana.

Fornós confia que amb l’acord i el nou contracte podran “encarrilar” les dificultats dels darrers mesos, si bé ha volgut insistir que les enquestes del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) recullen una valoració positiva del servei.

Sobre el grup de treball que estudia una eventual internalització del servei quan n’acabi l’actual adjudicació, la directora del 112 ha recordat que és un mandat del Govern i que està previst que es presentin les conclusions sobre la viabilitat d’aquesta possibilitat a finals d’any. El Departament d’Interior va adjudicar fa un mes a Ferrovial la gestió del 112 per als dos anys vinents amb possibilitat d’una pròrroga de dos més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona
política

La Junta Electoral de Girona proclama 15 candidatures i n’exclou una

girona
dinamarca

Dinamarca anuncia el tancament de la seva ambaixada a l’Iraq

barcelona
Guerra a Ucraïna

Zelenski signa la nova llei de mobilització

Barcelona
guerra a gaza

Israel ataca el centre de Gaza amb el sistema hospitalari a la vora del col·lapse

barcelona
estats units

El Suprem examina un cas que pot eximir als assaltants del Capitoli i Trump

barcelona