Política

Biden diu que la seva referència al canvi de règim a Rússia va ser per “indignació moral”

El president nord-americà aclareix que la seva referència a Putin evocava la seva opinió “personal” sobre el que està passant a Ucraïna

El president estatunidenc, Joe Biden, ha assegurat aquest dilluns que no defensa un canvi de règim a Rússia i ha aclarit que la seva referència a la sortida del poder del president rus, Vladímir Putin, expressava “indignació moral” davant la invasió russa d’Ucraïna.

“Estava expressant la indignació moral que sentia (...) No estava articulant un canvi en la política” respecte a Rússia, ha justificat Biden en un acte a la Casa Blanca en presentar la seva proposta pressupostària, un dia després de tornar d’una gira europea en la qual es va reunir amb refugiats ucraïnesos.

Biden ha rebutjat que s’estigués “retractant” i ha subratllat que “només” evocava la seva opinió “personal” sobre aquest tema.

“L’última part del discurs estava parlant amb el poble rus. Estava comunicant això, no sols al poble rus, també a la resta del món. Remarcant un fet senzill, que aquest tipus de comportament és totalment inacceptable. Totalment inacceptable. I que la manera d’enfrontar-ho és enfortir i mantenir a l’OTAN completament unida i ajudar a Ucraïna on puguem”, ha asseverat davant els periodistes.

El dissabte, en un discurs a Varsòvia (Polònia), el mandatari estatunidenc va afirmar que Putin no podia “seguir en el poder”, unes declaracions que van generar polèmica i van ser després matisades per la Casa Blanca i pel secretari d’Estat, Antony Blinken.

La frase no estava en el text que li havien preparat els seus assessors i, de seguida, la Casa Blanca es va afanyar a deixar clar que Biden no havia anunciat un canvi en la política exterior dels Estats Units, que ha fet tot el possible per a evitar ser acusat d’ingerència en els assumptes interns russos.

Just després del discurs de Biden, el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, va considerar que a Washington no li correspon decidir qui lidera el país i va afirmar que “al president de Rússia el trien els russos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona