Política

estat espanyol

relleu al capdavant del PP

Ayuso recorda a Feijóo que és líder per “guanyar eleccions”

La dirigent madrilenya defineix el congrés de Sevilla com “la resposta a la crisi que mai hauria d’haver existit”

Aprofita per carregar amb duresa contra el PSOE

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat que el PP ha de sortir “enfortit” del congrés del PP a Sevilla, que “és la resposta a una crisi que mai hauria d’haver existit”. Segons Ayuso, els populars tenen la “responsabilitat” de “recuperar l’Espanya constitucional” i la “plena vigència de l’Estat de dret” que al seu entendre no es dóna en aquests moments, perquè “a alguns se’ls priva d’estudiar en castellà”. Ha agraït a Alberto Núñez Feijóo, que s’hagi ofert a liderar el partit. “La teva experiència et converteix en l’opció que aquest partit necessita”, ha dit la dirigent madrilenya, però ha recordat que l’objectiu del partit és “guanyar eleccions”. “Confiem en Feijóo”, perquè “els espanyols ens estan mirant”, ha conclòs.

Ayuso ha donat per tancada l’etapa d’inestabilitat que ha acabat amb la caiguda de Pablo Casado i ha apuntat que ara “no ens podem distreure en qüestions menors”. La situació de l’Estat, ha afirmat, requereix “responsabilitat”, i també “imaginació, coratge i solvència” perquè “nosaltres som el PP, no buròcrates socialistes”.

En aquest marc, i contràriament al que ha fet Feijóo en el seu primer discurs, Ayuso ha criticat durament el govern “sectari” de Pedro Sánchez, que se sustenta, ha dit, en “separatistes” i “amics dels terroristes”. Ha apel·lat a la defensa de la unitat d’Espanya i al fet que a Catalunya “a alguns se’ls priva d’estudiar en castellà”.

Ha qualificat el govern de Sánchez de “sectari i incompetent”. Un executiu format per “comunistes” i amb suport de “colpistes i amics dels terroristes” que “mai han il·lusionat ningú”. “Si no en saben que s’apartin, si no n’entenen, que deixin de fer tant de mal”.

També ha fet bandera de la seva gestió al capdavant de la Comunitat de Madrid, un territori on la llibertat d’elecció a l’educació “està garantida” i hi ha una sanitat “per a tots”. Ha afirmat que durant anys la seva comunitat ha estat atacada per un govern “ineficaç” malgrat que les polítiques dels populars “ens ha permès capejar millor la crisi sense limitar la llibertat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona