Política

Nou intent d’evacuació massiva de civils a la ciutat assetjada de Mariúpol

Zelenski alerta que les tropes russes es desplacen cap al Donbass i en direcció a Khàrkiv

El Comitè Internacional de la Creu Roja tornarà a intentar aquest dissabte una evacuació massiva de civils a la ciutat assetjada de Mariúpol, al sud-est d’Ucraïna i l’últim bastió del govern de Kíiv al mar d’Azov. Un comboi format per 54 autocars i diversos vehicles privats es va desplaçar ahir divendres a la zona per poder rescatar el màxim de gent, però l’operació va fracassar per la manca de condicions de seguretat. “Espero que encara hi hagi solucions per a la situació a Mariúpol. El món sencer ha de reaccionar davant d’aquesta catàstrofe humanitària”, ha reclamat el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, que ha alertat que les tropes russes s’estan desplaçant ara cap al Donbass i en direcció a Khàrkiv, la segona ciutat del país.

Zelenski ha reconegut que la situació a l’est d’Ucraïna és “extremadament difícil” i que espera una nova onada de bombardejos al Donbass i a Khàrkiv, que ja va ser greument atacada a l’inici de la invasió russa a Ucraïna, fa 38 dies. Pel que fa a Mariúpol, el president d’Ucraïna ha precisat que han pogut ser evacuades unes 3.000 persones en les últimes hores, però que encara quedarien unes 160.000 persones atrapades i que miraran de ser rescatades aquest dissabte pel comboi de 54 autocars de la Creu Roja. Al nord del país, les forces d’Ucraïna estan recuperant terreny per les rodalies de Kíiv davant la retirada de les tropes del Kremlin, segons ha informat en un comunicat el Ministeri de Defensa del Regne Unit.

L’exèrcit ucraïnès intenta ara desplaçar-se d’Irpín a Butxa i Hostomel, i també reprendre el control d’una important ruta cap a Khàrkiv. Finalment, el govern d’Ucraïna ha acusat Rússia d’haver atacat de matinada amb míssils les ciutats de Poltava i Krementxuk, al centre del país. “Molts atacs a la ciutat aquest matí, amb nombroses destrosses en edificis residencials i infraestructures. No tenim informació sobre possibles víctimes. Mantinguem la calma i no ignorem els avisos de les sirenes d’atac aeri”, ha apuntat l’alcalde de Poltava, Oleksandr Mamay, en un missatge a Facebook difós per Ukrinform.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts