Política

La nova direcció de Feijóo dona pes a Andalusia i Galícia i incorpora Madrid

El nou president del PP promet una oposició “responsable” sense “frontisme” ni “ruptures”

Es reunirà dimecres amb Felip VI i dijous amb Pedro Sánchez

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, s’ha dirigit per primera vegada a l’executiva del partit per prometre una “oposició responsable” sense “ruptures, frontismes, enemics ni bàndols” amb “propostes i solvència” per als ciutadans. Per part seva, ha dit, hi haurà “diàleg i acord” sempre que sigui possible, “des de la fermesa la llibertat, la credibilitat”. Ha insistit que el PP és un “partit d’Estat” que presenta una “alternativa” al govern de Sánchez per trencar una dinàmica d’acords amb formacions “minoritàries”, perquè “un país no pot estar governat per minories que fan xantatge a les majories”. També ha anunciat que es reunirà amb Felip VI aquest dimecres a la Zarzuela i dijous amb Sánchez a la Moncloa.

Feijóo ha comunicat al Comitè Executiu Nacional els noms dels cinc vicesecretaris que tindrà el partit. L’eurodiputat Esteban González Pons serà vicesecretari institucional; la diputada al Congrés per Albacete i lletrada de la Comunitat de Madrid, Carmen Navarro, vicesecretaria de polítiques socials; l’excalde de Torrejón, expresident de la Comunitat de Madrid i senador, Pedro Rollán, vicesecretari de coordinació autonòmica i local; el secretari general del PP gallec, Miguel Tellado, vicesecretari d’organització territorial, i el conseller d’Hisenda d’Andalusia, Juan Bravo, vicesecretari d’economia.

Més enllà dels nomenaments, Feijóo ha insistit en la nova línia de la formació per “oferir solucions, respostes i certeses”, perquè el PP “és un partit de govern, d’Estat” i “estem preparats per fer-ho”.

Ha promès “agilitat, dedicació i propostes” davant el “cicle electoral crucial” que s’obre a les andaluses i autonòmiques i municipals, on el PP ha d’oferir “candidatures competitives” per “revalidar les nostres responsabilitats de govern”.

En aquest marc ha demanat al partit “esforç, dedicació i compromís”, i ha advertit que “no creu en les modes” perquè “la dedicació sempre roman”.

A més ha recordat que el PP ha de tenir “propostes”. “Som l’únic partit de tota la cambra que –tret del PSOE- ha estat al govern”, i per tant “la capacitat de plantejar polítiques concretes és marca del PP” i cal “oferir solucions als problemes que té Espanya”.

“Tenim criteri, i l’implementarem. Direm que sí quan creguem que les nostres propostes tenen l’eco adequat o quan les dels altres són les adequades, però no ens poden demanar que diguem que sí contra el nostre criteri o quan les propostes no siguin bones per al conjunt del país”.

Per aquest motiu ha promès que en la seva oposició “no hi haurà ruptures, frontismes, ni enemics, ni bàndols”. Farà, ha dit, “una alternativa de gestió responsable, de reformes del que cal actualitzar, de solidaritat entre els ciutadans, de diàleg i d’acord sempre que sigui possible, des de la fermesa, la llibertat i la credibilitat”.

“Exercirem una oposició responsable” amb “propostes” i “solvència”. “El nostre desafiament és presentar-nos i explicar el projecte que presentem als espanyols amb lleialtat, humilitat i exigència”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona