Política

Lambán avisa que si Aragonès “s’entossudeix”, el COE haurà d’escollir entre dues candidatures

El president de l’Aragó demana empatia al de la Generalitat però critica la votació del juliol: “Ja hem de tenir molta paciència amb els amics catalans amb les seves consultes i referèndums”

El president de l’Aragó, Javier Lambán, ha demanat al seu homòleg català, Pere Aragonès, que sigui “més empàtic i més comprensiu” respecte de les aspiracions aragoneses per conformar una candidatura conjunta als Jocs Olímpics d’hivern del 2030. Lambán ha tirat la pilota de la decisió a la teulada del Comitè Olímpic Espanyol, que haurà de triar entre dues propostes si el president de la Generalitat “s’entossudeix” a no fer canvis en la primera proposta de candidatura.

Després de conèixer que Aragonès no preveu “de cap manera” modificar l’acord tècnic que representants dels governs de Catalunya, de l’Estat espanyol i del COE van rubricar divendres, sense la signatura de l’executiu aragonès, Lambán ha animat el president a fer que, si vol una candidatura “potent” per al 2030, “s’obri a configurar-ne una de realment competitiva”, perquè la que inclou la proposta tècnica, al seu parer, “no ho és en absolut” i “menysprea l’Aragó”, a qui sotmet a ser “pura comparsa”. “Si Catalunya es nega a reequilibrar la candidatura, estarà abocant-la a un atzucac”, ha emfasitzat.

Segons Lambán, el COE haurà de triar entre la proposta tècnica catalana, que ha qualificat d’“injusta, desequilibrada i en absolut guanyadora”, i una d’“equilibrada i comprensiva amb totes les parts del Pirineus”. Així, si Catalunya “es tanca en banda”, el president aragonès està disposat a defensar una candidatura per celebrar els Jocs “íntegrament a l’Aragó”.

“Ja hem de tenir molta paciència amb els amics catalans amb les seves consultes i referèndums i no acceptarem cap desequilibri”, ha etzibat Lambán durant la presentació d’un llibre a Saragossa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona