Política

Valtònyc torna a comparèixer davant la justícia belga per l’euroordre d’extradició

El Tribunal d’Apel·lació analitza si el delicte d’injúries a la corona pel que va ser condemnat a l’Estat es pot equiparar amb lleis belgues que penalitzen els insults a personalitats públiques i particulars

El raper Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, torna a presentar-se aquest dijous davant el Tribunal d’Apel·lació de Gant, que el 3 de febrer passat va tornar a ajornar la vista fins ara per donar-se més temps per analitzar el seu cas respecte a l’euroordre d’extradició de l’Audiencia Nacional. Valtònyc va ser condemnat a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces.

El Tribunal de Cassació belga va ordenar al d’Apel·lació de Gant que revisés el rebuig inicial a entregar-lo a les autoritats espanyoles fixant-se només amb la llei belga d’injúries a la corona, i no se centrés en d’altres que penalitzen els insults a personalitats públiques i entre particulars i difamació i insults en general. Cassació només va exigir que es repetís el judici pel delicte d’injúries a la corona, la resta ja estan descartats.

Valtònyc, doncs, compareix de nou a la vista per saber quina és la resolució, tot i que la decisió final no s’espera fins d’aquí a unes setmanes. Una decisió que després es podrà recórrer també de nou a cassació.

El Tribunal d’Apel·lació de Gant va denegar l’entrega al desembre del 2021 en considerar que cap dels tres crims és punible a Bèlgica. Per acceptar una euroordre, cal que els crims siguin equiparables al país que examina la petició d’extradició, segons marca la normativa europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona