Política

L’ANC exigeix la retirada de la modificació de la política lingüística i anuncia mobilitzacions

Elisenda Paluzie alerta que el projecte de llei és un “gol en pròpia porta”

L’entitat independentista fa balanç de la feina feta i es prepara per a les futures eleccions del Secretariat Nacional

L’encara presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha qualificat de “gol en pròpia porta” projecte de llei sobre política lingüística i ha anunciat una mobilització. L’entitat ha fet avui balanç de la feina feta i es prepara per a les futures eleccions del Secretariat Nacional.

En el secretariat nacional celebrat aquest dissabte a la Ràpita (Montsià), Paluzie ha exigit la retirada de la modificació de la llei de política lingüística. “Si no ens mobilitzem i fem pressió, s’aprovarà i serà un autogol que ens deslegitimarà políticament per la causa de la independència”, ha advertit.

Paluzie ha lamentat que la proposta de modificació passi per lectura única a la cambra, en una sessió parlamentària prevista per al pròxim 26 d’abril, el mateix dia que l’ANC ha anunciat una concentració. La voluntat és sumar suports per part d’altres organitzacions de l’àmbit de l’educació i la llengua.

Paluzie ha criticat que la modificació de la normativa “deixa completament desarmades aquelles famílies [com les de l’escola de Canet de Mar] que volen defensar la immersió lingüística”. És per això que ha reclamat als partits polítics que deixin de “retrocedir en qüestions tan cabdals com el de la llengua catalana” i reprenguin un full de ruta cap a la independència que segons assegura, ara com ara és “inexistent”.

Segons ella, aquesta és una de les accions que Paluzie considera que serien necessàries per “reprendre l’ofensiva per la independència”.


El futur Secretariat Nacional, en mans dels socis de l’ANC
L’1 de maig començarà la campanya electoral per a les eleccions del futur Secretariat Nacional de l’ANC, format per una setantena de membres. De moment, es desconeix el nombre de candidatures que es presentaran a aquests comicis, que es podran votar telemàticament del 10 al 14 de maig. Els socis podran exercir el seu dret a vot de forma presencial el matí del 14 de maig, dia en què es donaran a conèixer els resultats electorals.

El nou president o presidenta de l’ANC serà escollit pel nou Secretariat Nacional el 21 de maig.

Tot i que encara queden setmanes per fer efectiu el traspàs entre secretariats, Paluzie ha fet balanç de la feina feta en els darrers quatre anys. Així, ha reconegut que la situació posterior a l’1-O i l’esclat de la pandèmia del coronavirus han dificultat la seva tasca i s’ha mostrat confiada que el pròxim Secretariat Nacional serà “independent, insubornable, compromès i entregat a la lluita per la independència”, en un context polític global que a parer seu, vol frenar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona