Política

Estat francès

Macron i Le Pen passarien a la segona volta, segons els sondejos a peu d’urna

L’esquerrà Jean-Luc Mélenchon obtindria la tercera posició amb el 20% dels vots

L’ultradretà Eric Zemmour i la conservadora Valérie Pécresse es quedarien al quart i cinquè lloc amb el 7% i el 4,8%, respectivament

L’actual president francès, Emmanuel Macron, i la candidata ultradretana Marine Le Pen es disputaran el màxim càrrec polític de la República a la segona volta de les presidencials, que se celebrarà el proper 24 d’abril, segons el sondeig a peu d’urna realitzat per Ipsoso-Sopra Steria per a la radiotelevisió pública francesa i el diari Le Parisien.

Segons aquestes les primeres estimacions publicades a França coincidint amb el tancament dels col·legis electorals a les vuit del vespre, Macron ha estat el clar guanyador de la primera volta amb un 28,5% dels vots, quatre punts i mig més que fa cinc anys (24%). La candidata de Reagrupament Nacional (RN), serà a la segona ronda per tercera vegada en obtenir el segon lloc, amb el 23,6% dels sufragis. Le Pen també millora el resultat en comparació amb el 2017, quan va obtenir el 21,3% dels vots a la primera volta.

El candidat d’esquerres Jean-Luc Mélenchon, líder de La França Insubmisa, és el tercer candidat més votat a la primera volta amb el 20,3% dels suports, set dècimes més que fa cinc anys (19,58%).

Força per sota queden el candidat d’extrema dreta Eric Zemmour, que recull el 7% dels sufragis, i la candidata dels Republicans (LR), Valérie Pécresse, amb el 4,8% dels vots, el pitjor resultat per al partit tradicional de la dreta francesa a la Cinquena República.

Yannick Jadot, el candidat dels Verds, ha quedat en la sisena posició amb el 4,3% dels sufragis i el ruralista Jean Lassalle, en la setena amb el 3,2%. El candidat del Partit Comunista, Fabien Roussel, és el vuitè amb el 2,6% i el sobiranista Nicolas Dupont-Aignan (2,2%), novè.

La candidata del Partit Socialista i alcaldessa de París, Anne Hidalgo, ha quedat en la desena posició amb el 2%, el pitjor resultat de la història de la seva formació a les presidencials, per sota del 6,36 % que va obtenir Benoît Hamon.

Els trotskistes Nathalie Arthaud (Lutte Ouvrière) i Philippe Poutou (Nouveau Parti anticapitaliste) han quedat per sota de l’1%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona