Política

ucraïna

Putin avisa que no aturarà l’ofensiva fins a controlar el Donbass

El mandatari afirma que el seu objectiu “noble i clar” és “ajudar a la gent” d’aquesta regió

assegura que és impossible aïllar Rússia en el món modern

La guerra a Ucraïna es troba en la seva setena setmana i està adquirint una nova dimensió amb els possibles crims de guerra comesos per les tropes russes en territori ucraïnès i les acusacions ucraïneses de l’ús d’armes químiques a Mariúpol. Unes informacions que el Regne Unit i els Estats Units segueixen de prop i que Moscou nega que siguin certes.

En aquesta nova jornada de guerra, el president rus, Vladímir Putin, ha insistit que el seu gran objectiu és “ajudar a la gent del Donbass”, la regió de l’est d’Ucraïna convertida ara en el focus d’atenció dels atacs russos. La pressió en aquesta regió de l’est d’Ucraïna ha augmentat en els darrers dies a mesura que sembla preparar-se un nou assalt.

Putin, que el 24 de febrer passat va ordenar a les seves tropes envair Ucraïna per tres fronts, ha dit que en el seu primer anunci de l’ofensiva va fixar com a objectiu ajudar els prorussos de la zona oriental d’Ucraïna i va advertir que no cessarà fins a aconseguir-ho.

El mandatari es va mostrar convençut que les seves forces armades aconseguiran els objectius “nobles” de protegir la gent del Donbass amb la campanya militar a Ucraïna. “Així serà. No hi ha cap dubte que les Forces Armades aconseguiran els seus objectius. Els objectius són totalment clars i nobles”, va indicar Putin durant una visita al cosmòdrom rus de Vostochny, a l’Extrem Orient rus, amb el president bielorús, Alexandr Lukaixenko, segons la va informar la televisió estatal Rossía 24.

“L’objectiu principal és ajudar a la gent del Donbass, la gent del Donbass, que reconeixem i que ens vam veure obligats a defensar perquè les autoritats de Kíiv, empeses per Occident, es van negar a complir amb els Acords de Minsk destinats a una solució pacífica dels problemes”, en aquesta regió de l’est d’Ucraïna, h a dit.

Putin va destacar que el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, havia afirmat públicament que a Kíiv “no li agrada” cap clàusula dels Acords de Minsk, mentre que “altres funcionaris van afirmar que la implementació dels mateixos és impossible”.

El mandatari rus també va assegurar que és “impossible” aïllar en el món modern a Rússia amb sancions per la campanya militar a Ucraïna i que el país treballarà amb aquells socis que encara li donen suport. “No ens aïllaran. En el món modern no hi ha manera d’aïllar estrictament a algú i és completament impossibles aïllar un país tan gran com Rússia”, va indicar

“Així que treballarem amb aquells socis que vulguin interactuar” encara amb Rússia, va assenyalar el cap del Kremlin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista