Política

Regne Unit

La policia imposa més de 50 multes per les festes a Downing Street durant el confinament

La policia metropolitana de Londres ha anunciat que ja ha imposat més de cinquanta multes en el ca anomenat Partygate, les festes il·legals que se celebraven a l’època del confinament per la covid a la residència oficial del primer ministre britànic, Boris Johnson. En un comunicat, Scotland Yard explica que, després d’examinar les proves, ha enviat una cinquantena d’expedients a l’Oficina d’Historial Delictiu (Acro, per les seves sigles en anglès), responsable de notificar les sancions als afectats. La notificació dona 28 dies als multats per pagar-la o bé per posar-hi un recurs.

La Policia, que analitza dotze festes d’una vintena organitzades, assenyala que “continua investigant el cas amb urgència” i no descarta imposar més penalitzacions econòmiques en les pròximes setmanes.

Les festes van causar un escàndol majúscul, en saber-se que el primer ministre britànic, el conservador Boris Johnson, havia assistit a alguns dels actes organitzats al complex governamental, on hi ha la seva residència i despatx oficials. El primer ministre va haver de donar explicacions al Parlament, enmig de peticions de dimissió.

Fa uns dies, el líder del Partit Laborista –a l’oposició–, Keir Starmer, va demanar que s’identifiqui a tots els membres del govern sancionats per haver participat en aquestes celebracions durant els confinaments de 2020 i 2021.

Starmer insisteix que el primer ministre ha de comparèixer davant la Cambra dels Comuns per donar explicacions i establir si va enganyar el Parlament en insistir, primer, que no va haver-hi festes, i després, en què no havien infringit les normes. Tot i que quan va esclatar l’escàndol –el 10 de gener passat– la seva situació va ser molt crítica i va estar sotmès a una pressió perquè dimitís, la seva posició s’ha enfortit en les últimes setmanes pel seu lideratge davant la invasió russa d’Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio