Política

regne unit

Boris Johnson es disculpa per trencar les normes però no contempla dimitir

El primer ministre britànic ha pagat la multa imposada per les festes a Downing Street durant la pandèmia

La Policia Metropolitana de Londres ja ha emès més de 50 sancions a empleats del govern per infringir la normativa anticovid

El primer ministre britànic, Boris Johnson, i el seu ministre d’Economia, Rishi Sunak, han estat multats per haver participat en les festes celebrades a Downing Street quan estaven vigents les restriccions per la pandèmia, segons ha confirmat aquest dimarts una portaveu del cap de govern britànic.

Un cop coneguda la decisió de la Policia Metropolitana de sancionar-lo per no respectar les mesures adoptades durant la pandèmia, Boris Johnson, ha expressat una “completa disculpa” per haver-se saltat les restriccions durant la pandèmia de coronavirus, però ha descartat presentar la seva dimissió, com li ha exigit l’oposició.

“Amb tota sinceritat, en aquell moment no vaig pensar que podia ser una ruptura de les normes”, ha dit el cap de govern en un vídeo distribuït als mitjans, en el qual ha detallat que ha pagat la multa que li ha imposat la policia per assistir a una celebració pel seu aniversari en l’Oficina del Gabinet al juny de 2020.

“Vull poder continuar amb el mandat que tinc i abordar els problemes que afronta el país, assegurar-me que complim amb el que espera la gent d’aquest país. Aquesta és la meva prioritat”, ha justificat Johnson.

Segons la cadena “Sky News”, tant el primer ministre com la seva esposa, Carrie Johnson, han fet front a una sanció de 50 lliures (60 euros), una taxa reduïda per haver pagat en un termini de 14 dies.

Per la seva banda, la Policia Metropolitana de Londres (Met) ha informat avui que ha ha emès més de 50 sancions a empleats del govern per infringir la normativa anticovid.

“El primer ministre i el ministre d’Economia han rebut avui notificacions que la Policia Metropolitana té intenció d’imposar-los una multa”, ha assenyalat a la premsa la portaveu de l’executiu. “No tenim més detalls, però els tornarem a informar quan els tinguem”, ha agregat.

Les forces de seguretat investiguen dotze festes i esdeveniments socials tant en Downing Street com en altres edificis governamentals, incloses almenys tres a les quals podia haver assistit el primer ministre.

El líder de l’oposició, el laborista Keir Starmer, ha exigit després de conèixer-se que tant Johnson com Sunak seran multats que tots dos “han de dimitir” per haver violat la llei i “mentit repetidament als britànics”. “Els conservadors estan totalment desacreditats per a governar. El Regne Unit es mereix alguna cosa una mica millor”, ha escrit Starmer en Twitter.

A la fi de gener, l’alta funcionària Sue Gray va publicar un informe parcial sobre les festes durant la pandèmia en el qual criticava la “falta de lideratge” en l’executiu per no haver evitat les reunions socials quan la població britànica estava subjecta a fèrries restriccions.

Gray també va cridar l’atenció sobre l’“excessiu consum d’alcohol” en Downing Street, en un document que només revelava parcialment les seves perquisicions per a no interferir amb la recerca policial en marxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona