Política

guerra a Ucraïna

Rússia acusa Ucraïna d’almenys 6 atacs aeris a la fronterera població de Briansk

Responsables militars russos van amenaçar dimecres de bombardejar els centres de comandament a la capital d’Ucraïna

Rússia ha acusat aquest dijous a Ucraïna d’haver efectuat almenys sis atacs aeris contra edificis residencials en un llogaret de Klimovo, a la regió fronterera de Bryansk, que haurien causat set ferits de diversa gravetat.

El Comitè d’Instrucció de Rússia ha indicat en un comunicat que “personal militar de les Forces Armades d’Ucraïna ha ingressat il·legalment a l’espai aeri de la Federació Russa amb dos helicòpters de combat equipats amb armes ofensives pesades”.

Aquesta agència russa, que ha obert un cas penal, sosté que aquests helicòpters, movent-se a baixa alçada, han dut a terme els atacs a Bryansk, que també comparteix frontera amb Bielorússia. “Com a resultat de l’impacte directe i de les explosions de projectils, almenys sis edificis residencials al llarg dels carrers Zarechnaya i Lenin del llogaret han resultat danyats”, assegura.

El Comitè d’Instrucció afirma que set persones han resultat ferides de diversa gravetat, inclòs un nen nascut l’any 2020.

Al seu torn, el governador de Bélgorod, prop de la ciutat ucraïnesa de Khàrkiv, sosté que un poble al districte de Graivoronsky ha estat atacat des de territori ucraïnès aquest dijous, sense que hi hagués ferits o víctimes entre la població civil.

Dimecres el cap del Comitè d’Instrucció, Alexander Bastrykin, va demanar al seu torn una investigació penal sobre un altre suposat atac contra un lloc fronterer a la regió de Kursk.

Rússia va amenaçar el dimecres amb bombardejar els centres de comandament en la capital d’Ucraïna, Kíiv, si l’Exèrcit ucraïnès ataca o efectua noves accions de sabotatge en territori rus. Si aquests intents continuen, va assenyalar el portaveu del Ministeri de Defensa, Igor Konashénkov, “les Forces Armades de Rússia llançaran atacs contra els centres de presa de decisions, inclusivament a Kíiv, del que fins ara l’Exèrcit rus s’havia abstingut”.

Ja el passat 1 d’abril Moscou va denunciar que dos helicòpters ucraïnesos van atacar un dipòsit civil de combustible prop de la ciutat de Bélgorod, al que cal afegir altres incidents menors com els trets efectuats avui contra un lloc fronterer a la regió de Kursk.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES