Política

Ultimàtum rus als darrers defensors ucraïnesos de Mariúpol

Zelenski avisa el Kremlin que si “elimina” els seus militars a la ciutat portuària “serà el final de les negociacions”

El Ministeri de Defensa de Rússia ha donat un ultimàtum aquest diumenge als darrers defensors ucraïnesos de la ciutat portuària de Mariúpol perquè es rendeixin en un termini de set hores, a partir de les 06.00 del matí. “Els que abandonin les armes salvaran la vida. És la seva única oportunitat”, ha assegurat el coronel general Mikhaïl Mizintsev, segons l’agència oficial russa Tass. Mizintsev es dirigeix a l’últim reducte de soldats ucraïnesos atrinxerats al complex metal·lúrgic d’Azovstal, al sud de la ciutat portuària, ja que el Kremlin afirma que ha aconseguit quasi el “control total” de Mariúpol. El president Zelenski ha avisat Rússia que si “elimina” els seus militars a la ciutat portuària “serà el final de les negociacions de pau”.

“La situació a Mariúpol és tan greu que simplement és inhumana”, ha reconegut el líder ucraïnès, que ha acusat Putin de voler “aniquilar deliberadament a qualsevol qui estigui” en aquesta ciutat portuària del mar d’Azov, un enclavament clau per connectar les repúbliques prorusses del Donbass amb la península de Crimea. Zelenski ha reiterat que ha intentat trobar una solució militar o diplomàtica per superar el setge de Mariúpol, on encara hi ha més de 100.000 civils atrapats sense llum, aigua ni menjar. “Qualsevol cosa per salvar la nostra gent”, ha afirmat el president d’Ucraïna. En paral·lel, aquesta nit i matinada ha estat la tercera consecutiva amb soroll de sirenes antiaèries i explosions als voltants de les ciutats de Kíiv i Khàrkiv, al nord d’Ucraïna, segons han informat diversos mitjans locals.

Finalment, el Ministeri de Defensa del Regne Unit ha assegurat que Rússia continua desplaçant forces de combat a l’est d’Ucraïna. “Les localitats de Khàrkiv i Sievierodonetsk són dues on el Kremlin està dirigint part del material de combat”, ha avisat l’últim informe de la intel·ligència britànica, que insisteix que Rússia manté “intacte” el seu objectiu d’obligar Ucraïna a abandonar la seva orientació euroatlàntica i imposar el seu propi domini a la regió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona