Política

rússia

Un oligarca rus assegura que “el 90% dels russos estan en contra de la guerra”

El propietari del Bank Tinkoff, Oleg Tinkov, reclama que occident doni una sortida a Putin que li permeti salvar la cara per poder acabar amb la guerra

L’oligarca rus Oleg Tinkov, sancionat pel Regne Unit, ha assegurat aquest dimarts en les xarxes socials que “el 90% dels russos estan en contra de la guerra” a Ucraïna.

“Els empresaris intenten salvar el que queda dels seus actius... Per descomptat, hi ha anormals que dibuixen la Z –símbol de l’operació militar especial–, però anormals hi ha un 10% en cada país. El 90% dels russos està en contra de la guerra”, ha escrit Tinkov en el seu Instagram.

El magnat, que resideix habitualment a l’estranger, ha agregat: “No veig ni un sol beneficiari d’aquesta guerra boja. Gent innocent i soldats estan morint”. “Els funcionaris del Kremlin estan en estat de xoc perquè no sols ells, sinó tampoc els seus fills podran anar aquest estiu al Mediterrani”, ha comentat.

Tinkov també ha ironitzat amb l’estat de l’Exèrcit rus durant l’actual “operació militar especial” en assegurar que “els generals en despertar-se amb ressaca es van adonar que tenen una merda d’Exèrcit”. Tinkov s’ha preguntat com pot ser bo l’Exèrcit “si tota la resta al país és una merda”, un país on impera el “nepotisme” “l’adulació” i el “servilisme”.

Per tot això, Tinkov ha demanat en anglès a Occident que “donin a Míster Putin una clara sortida per a salvar la cara i detenir aquesta massacre”. “Si us plau, sigueu més racionals i humanitaris”, ha insistit el fundador del Banc Tinkoff, el segon emissor de targetes de crèdit a Rússia.

Altres oligarques russos havien criticat la intervenció russa a Ucraïna, però pocs han estat tan durs com Tinkov, amb l’excepció de Mijaíl Jodorkovski, que va complir deu anys de presó per enfrontar-se al cap del Kremlin i que ara resideix a Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA