Política

La defensa de Marcel Vivet argumenta que no hi ha prou proves i que es va imputar un altre jove pels mateixos fets

El TSJC celebra una vista contra la sentència de 5 anys de presó per agredir un mosso en una manifestació de Jusapol el 2018

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha celebrat aquest dimarts una breu vista oral pública pel recurs contra la sentència de l’Audiència de Barcelona que va condemnar a cinc anys de presó l’activista independentista Marcel Vivet per lesionar un mosso d’esquadra en una manifestació de Jusapol el setembre del 2018. La defensa de Vivet al·lega que el mosso lesionat no va identificar clarament el suposat agressor i que les imatges mostren Vivet amb un pal de bandera però actitud pacífica. A més, asseguren que el mateix fet s’atribueix a un altre jove independentista en un altre procediment judicial i que l’atestat contra Vivet es va fer setmanes o mesos després dels fets.

Desenes d’independentistes s’han concentrat davant del TSJC per donar suport a Vivet, que ha estat present a la vista oral, tot i que no era obligatori. Entre els assistents hi havia Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, Xavier Antich, president d’Òmnium, Xavier Pellicer, diputat de la CUP al Parlament, Joaquim Forn, de JxCat, i Carme Forcadell, d’ERC, entre altres.

Vivet ha criticat durament la Generalitat i el “feixisme espanyol organitzat dins dels Mossos d’Esquadra” pel seu paper en aquest cas i ha emmarcat el seu cas, el d’altres independentistes i el d’activistes prohabitatge o feministes en la lluita contra l’estat espanyol “assassí” i els poders econòmics. Per això ha dit que la Generalitat “no fa res” per defensar-los i ha exigit que trenqui relacions amb la Moncloa.

Adrià Catasús, acusat per fets similars a Vivet, ha criticat també la justícia, igual que ha fet Martí Majoral, portaveu d’Alerta Solidària, que ha recriminat a la Generalitat que “no doni la cara” pel seu canvi de postura i a la fiscalia per la “desproporció” en la petició de penes.

La fiscalia i l’acusació particular, que representa el mosso lesionat, han assegurat que sí que hi ha prou proves contra Vivet i que el segon atestat per fets similars són d’un altre acte.

L’Audiència de Barcelona va condemnar Vivet per desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions a un mosso durant una manifestació el 29 de setembre del 2018 contra el sindicat Jusapol a la Via Laietana. També el condemnava a pagar 600 euros de multa i 1.512 euros d’indemnització. La fiscalia li demanava cinc anys i mig de presó, mentre que la Generalitat li demanava quatre anys i nou mesos, tot i que després de la sentència va anunciar un recurs per rebaixar la condemna a mig any. El jove, col·laborador de la cupaire Dolors Sabater quan era alcaldessa de Badalona, va assistir a la contramanifestació que va comptar amb el llançament de pols de colors als agents.

El jove va negar els fets, però diversos agents el van identificar com el manifestant que portava una bandera amb un pal de dos metres de llarg que hauria servit per colpejar un agent antiavalots al braç. No obstant això, diversos agents van dir durant el judici que era ell qui havia colpejat el seu company, i el tribunal va donar plena credibilitat a aquesta incriminació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona