Política

Front comú del sector empresarial a favor dels Jocs

Creen una plataforma d’entitats de l’Alt Pirineu i Aran, Lleida i Girona

Els qualifiquen d’oportunitat per al territori

El sector empresarial de l’Alt Pirineu i Aran, Lleida i Girona han creat un front comú per donar suport a la candidatura dels Jocs d’hivern. Sota el lema Per un impuls al Pirineu, diem sí, ahir van donar inici a un seguit d’accions que duran a terme pel territori per defensar el projecte olímpic. Al manifest, s’hi ha adherit Pimec Lleida, la Coell, l’ACEM, l’Associació Càmpings de Lleida i les cambres de comerç de Lleida i Girona. Totes les organitzacions i entitats implicades en aquesta campanya veuen “necessari per al Pirineu i la gent” la celebració de l’esdeveniment, però sostenen que s’ha de fer amb condicions de sostenibilitat social, econòmica i mediambiental.

Segons el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, els Jocs dinamitzaran econòmicament les comarques de muntanya. En aquest sentit, Castellarnau considera que el sector “no pot deixar de fer sentir la seva veu en defensa del Pirineu”. Al seu parer, s’ha d’aprofitar l’altaveu que seran els Jocs per “posicionar a escala mundial els Pirineus”. Els empresaris també consideren que aquesta candidatura ha de ser un detonant per rebre inversions en aquells àmbits en els quals s’arrosseguen dèficits des de fa temps, com ara les comunicacions i telecomunicacions.

Aquest conglomerat d’entitats aposten decididament pel sí i demanen al govern estar informats. El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, va insistir que el projecte seria un “benefici clar” per reactivar l’economia, crear empreses i atraure inversions. La polèmica sobre el desmarcatge d’Aragó de l’acord inicial sobre el repartiment de les competicions entre les dues bandes del Pirineu també va ser present en l’acte d’ahir. Va ser en boca del president d’Empresariat Cerdanya, Francesc Armengol, que va reclamar a l’executiu català que si l’Aragó “no vol tenir uns Jocs amb Catalunya” es tiri endavant la candidatura catalana en solitari.

El president d’ACEM, Aureli Bisbe, va destacar que la importància en l’àmbit esportiu dels Jocs d’hivern és indiscutible i que econòmicament han de servir, ha dit, per avançar inversions que ja s’haurien hagut de fer. També va parlar de la possibilitat de fer proves pilot vinculades amb la sostenibilitat, com circular sense emissions de CO2. Els sector empresarial creu que els Jocs poden afavorir que joves del territori puguin “esdevenir esportistes d’elit, fita sempre difícil d’assolir”.

L’antagonisme, present

En l’altra cara de la moneda es troben els detractors de la candidatura. La Plataforma Stop JJOO ha convocat una manifestació per diumenge al migdia a Puigcerdà contra els Jocs amb el lema Per un Pirineu viu, stop jocs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona