Política

Òmnium recorrerà contra la sentència del TSJC del 25%

Es personarà com a part interessada en representació d’alumnes i famílies

Antich diu que la intenció és “aturar el procediment” i “impugnar la doctrina” dels percentatges

Òmnium Cultural va anunciar ahir la intenció de recórrer contra la causa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre la imposició d’un mínim del 25% de castellà a les aules, i té la intenció de personar-se com a part interessada “en defensa del conjunt d’alumnes i famílies del país, sense exclusions i independentment de la seva llengua familiar”, va explicar el seu president, Xavier Antich.

La intenció és “aturar el procediment” i “impugnar la doctrina” que, al seu entendre, busca “fracturar la societat catalana atacant la llengua i l’escola” amb la imposició de percentatges. Per Antich, “cal esgotar totes les vies que tenim a l’abast, també les legals, per defensar el dret a una escola en català per a tothom”, i va reivindicar que la immersió lingüística és “l’únic model que garanteix igualtat d’oportunitats” i que la llengua continuï sent una “element vertebrador de la societat”.

Antich ja va defensar fa uns dies, durant la cloenda de les jornades de llengua, propostes de futur per al català que no podien “caure en l’etnicització lingüística que alimenta l’Estat”, i va reclamar que no es caigués en una simple “fase de resistència”. Defensor de la unitat d’actuació davant de la nova ofensiva de l’Estat espanyol, davant la possibilitat que s’aprovi la modificació de la llei de política lingüística sense JxCat, que es va despenjar de l’acord inicial amb ERC, PSC i comuns, Antich va avisar que qualsevol iniciativa que “intervingui” en el model actual ha de tenir “el màxim consens”.

En aquest sentit, Òmnium va recordar que el tema de la llengua “exigeix una mirada llarga” i “rigor”. Amb tot, l’entitat també s’absté d’intervenir directament en el debat amb una proposta pròpia i, en l’àmbit polític, es limita a propugnar el consens entre partits, entitats, famílies i docents utilitzant l’eina del Pacte Nacional per la Llengua i, com va expressar el mateix president fa uns dies, que la llengua quedi “fora dels debats tòxics” que busquen dividir.

Festa Sambori

Antich va fer aquesta intervenció durant la cloenda de la festa Sambori, que es va fer a la plaça del Canòdrom de Barcelona, en què hi van participar un total de 1.100 alumnes i un centenar de docents de diversos centres educatius. La festa era la culminació del projecte per fomentar l’emancipació cultural, el sentiment de pertinença comunitari i l’ús de la llengua catalana a partir de recopilar i destacar 249 propostes audiovisuals col·lectives, ja siguin teatrals, literàries o plàstiques, fetes pels alumnes de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius de 154 centres educatius durant tot el curs escolar. En total en el projecte hi han participat 11.187 alumnes.

Cal esgotar totes les vies que tenim a l’abast, també les legals, per defensar el dret a una escola en català per a tothom
Ho fem en defensa del conjunt d’alumnes i famílies del país, sense exclusions i independentment de la seva llengua familiar
L’estratègia d’imposar percentatges a l’escola busca fracturar la societat catalana atacant la llengua i l’escola
La societat civil hem d’organitzar-nos per donar una resposta clara i molt contundent
Xavier Antich
PRESIDENT d’ÒMNIUM


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona