Política

El comissari en cap dels Mossos defensa que la policia “ha de tenir” eines com Pegasus

Estela assegura que els Mossos tenen una eina semblant per intervenir comunicacions amb autorització judicial

Apunta que és qüestió de “dies o setmanes” que es faci públic el protocol d’actuació en desnonaments

El comissari en cap dels Mossos, Josep Maria Estela, ha defensat que la policia “ha de tenir” eines com Pegasus però sempre en el marc d’investigacions judicials i amb autorització del jutge. En una entrevista a Els matins de TV3 , ha explicat que els Mossos no tenen aquest sistema però sí una aplicació informàtica per intervenir comunicacions amb autorització judicial. “Les intervenim, sempre amb autorització judicial, 100%”, ha manifestat. Estela ha defensat l’ús d’eines que vagin més enllà de la intervenció de trucades, “per suposat que sí”, i ha explicat que ha demanat que es busqui la millor eina que hi hagi al mercat per als Mossos i que tingui un preu assequible.

D’altra banda, ha dit que és qüestió de “dies o setmanes” que es faci públic el protocol d’actuació dels Mossos en desnonaments.

Estela ha explicat que aquest protocol està redactat i entregat a la direcció política, que ha assegurat que l’avala al 100%. Ha afirmat que canvien algunes coses i que es fan passos als que ningú els obliga amb l’objectiu de potenciar la mediació. Així, ha afirmat que primer es posen en contacte amb els serveis socials i en el moment del desnonament s’envien patrulles de seguretat ciutadana i només unitats d’ordre públic quan sigui necessari, per exemple si perilla la integritat física de la comitiva judicial. Ha dit però que si hi ha d’haver aquesta presència d’ordre públic hi serà, “perquè hi ha un mandat judicial”.

El comissari ha explicat també que entre juny i juliol estarà enllestit el nou decret d’organització d’estructura dels Mossos i el presentaran a la direcció política. Ha destacat que aquest s’ha fet amb la participació del cos i l’ha posat com a exemple de la forma de fer que defensa al capdavant del cos.

El comissari ha dit també que la màxima preocupació del cos són les bandes organitzades i dins d’aquestes les que es dediquen a la marihuana. En aquest sentit, el 2021 hi van haver 2.000 detinguts i tres homicidis relacionats amb aquest àmbit. També es van produir 107 narcoassalts i ha assegurat que es treballa per evitar la corrupció dins dels cossos policials, tot i que ha alertat que el perill és que aquesta s’instal·li a tot el sistema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona