Política

La jurista Dolors Feliu, nova presidenta de l’ANC en substitució d’Elisenda Paluzie

La nova líder de l’entitat ha obtingut 48 vots, 32 més que Jordi Pesarrodona, en la sessió constitutiva del Secretaria Nacional

El pallasso i activista ocuparà la vicepresidència durant el primer any de mandat i Uriel Bertran durant el segon, en haver quedat empatat en les votacions

El Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha escollit aquest dissabte la jurista Dolors Feliu com a nova presidenta de l’entitat, en substitució d’Elisenda Paluzie. Segons han informat fonts de l’ANC, Feliu ha obtingut un total de 48 vots del total de 69 secretaris nacionals presents, de manera que ha obtingut la majoria de dos terços en primera volta. Feliu ha obtingut 32 vots més que el pallasso i activista Jordi Pesarrodona, que ha aconseguit 16 vots. Hi ha hagut 4 vots en blanc i un de nul. Pesarrodona va ser el candidat més votat en les eleccions al Secretariat Nacional, amb 2.306 vots, mentre que l’advocada en va aconseguir 2.188.

Pesarrodona i Uriel Bertran han quedat gairebé empatats per ocupar la vicepresidència en les dues voltes que s’han celebrat, així que el plenari ha decidit aprovar una vicepresidència compartida. Pesarrodona ha sortit elegit primer vicepresident i ocuparà el primer any del mandat, mentre que Bertran ho farà durant el segon. El secretari de l’ANC és Jordi Domingo, mentre que el tresorer ha estat escollit Josep Pedrol Martí, tots dos amb 42 vots sobre 60 i 18 vots en blanc.

Sessió constitutiva

Aquest dissabte s’ha celebrat a Vilafranca del Penedès la sessió constitutiva del Secretariat Nacional sorgit de les eleccions que es van fer a mitjans de maig. En aquest sessió, hi han assistit 69 dels 77 nous secretaris generals, que han triat Feliu com a presidenta de l’entitat.

Tot i que Jordi Pesarrodona va ser el candidat més votat en les eleccions al Secretariat Nacional, amb 2.306 vots, 118 més que Feliu, finalment la jurista ha guanyant clarament la votació d’avui sumant 16 suports més que el pallasso i activista.

Escollida la nova presidenta, la sortint, Elisenda Paluzie, ha agraït a Feliu i Pesadorrona que s’hagin ofert a rellevar-la i a servir Catalunya des de l’ANC en un moment “complicat” per l’independentisme. “Tots sabem que l’independentisme no està en el mateix moment que estava anys enrere quan era molt diferent presentar-se a unes eleccions de l’ANC”, ha destacat.

Paluzie també ha posat en valor la “clara” victòria de Feliu, que ha aconseguit els dos terços dels vots en primera volta, el que fa que “surti reforçada ja d’entrada” per encarar els reptes del seu mandat.

En les seves primeres declaracions un cop escollida presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha assegurat que encara el repte que suposa encapçalar l’entitat amb “força” i amb la voluntat d’edificar la nova etapa “sobre el que s’ha construït fins ara”. La presidenta ha recordat que l’independentisme ha viscut en un “núvol” els últims anys amb la repressió de l’estat i la pandèmia i que ara toca reactivar el moviment independentista posant una data a l’horitzó.

Ha reconegut que un dels seus objectius serà impulsar una “llista cívica” al marge dels partits per concórrer a les pròximes eleccions al Parlament fugint de personalismes per defensar la veu dels votants independentismes. “Esperem que quan arribi el moment hi hagi una gran massa de gent perquè aquesta opció de la llista cívica sigui majoritària i transversal”, ha apuntat.

Dolors Feliu ha afegit que la desmotivació de molts votants independentistes s’explica pel fet que van delegar la seva respresentació en uns parttis que finalment no van fer efectius els seus objectius i que ara cal recuperar aquests vots pel que van ser emesos: assolir la independència.

Per últim, ha assegurat que per “recuperar la pulsió al carrer” cal posar data a la independència perquè la ciutadania vegi que la cosa va de debó. Un “embat”, ha afegit, que cal que sigui el “definitiu” i que des de l’ANC saben com fer-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona