Política

Burkina Fasso

Almenys 11 morts en un atac d’homes armats a Burkina Fasso

El país pateix sovint atacs gihadistes des de l’abril del 2015, perpetrats per grups lligats tant a Al-Qaida com a l’Estat Islàmic

L’ONU denuncia que al Níger hi ha hagut 43 civils assassinats en els darrers dies

Almenys onze civils van morir aquest diumenge en un atac d’homes armats no identificats al nord de Burkina Faso, a la regió del Sahel, blanc habitual d’atacs gihadistes al país, van informar les autoritats. “Aquest diumenge 22 de maig de 2022, els pobles de Tiékaledji i Demniol, al departament de Gorgadji van patir atacs terroristes a mans d’homes armats no identificats”, van assenyalar les autoritats regionals en un comunicat recollit a última hora de ahir per mitjans locals.

Entre les onze persones mortes, hi havia tres voluntaris per la defensa de la pàtria (VDP), civils que participen en la lluita contra els grups gihadistes en col·laboració amb les Forces Armades i que tenen com a missió vigilar la seva localitat i demanar informació útil en cas un atac.

Les autoritats han informat que, després de l’assalt, les forces de seguretat del país, amb el suport de membres dels VDP, “estan fent una batuda a la zona”.

Burkina Faso pateix sovint atacs gihadistes des de l’abril del 2015, perpetrats per grups lligats tant a Al-Qaida com a l’Estat Islàmic. La inseguretat ha ocasionat que el nombre de desplaçats interns a Burkina Faso pugi ja més de 1,85 milions de persones, segons dades del Govern

La regió més colpejada per la inseguretat és la de Sahel, que comparteix frontera amb Mali i el Níger, encara que el gihadisme també s’ha expandit a altres àrees veïnes, i, des del 2018, a la regió est del país. Precisament, l’Oficina de l’ONU per a la Coordinació d’Afers Humanitaris (OCHA) va alertar sobre la degradació de la situació a la regió de Tillabéry a l’oest del Níger, on 43 civils van ser assassinats i 22 segrestats entre l’1 i el 19 de maig d’aquest mes . “Els moviments forçats de la població es van intensificar en els primers cinc mesos del 2022 a causa d’una escalada de violència dels grups armats no estatals (GANE) que ataquen els civils i les forces de seguretat”, va lamentar OCHA al seu darrer butlletí sobre la situació de seguretat al país africà.

La mateixa font va explicar que de l’1 al 19 de maig 43 civils van ser assassinats i 22 més van ser segrestats a les localitats de Torodi, Téra i Gothèye.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona