Política

regne unit

Boris Johnson nega que intentés impedir la difusió de l’informe sobre les festes

El seu portaveu desmenteix la informació publicada a ‘The Times’ i considera que els fets ja són públics

Boris Johnson no va tractar d’impedir en una reunió recent amb la funcionària Sue Gray que aquesta publiqui el seu informe sobre les festes en Downing Street durant la pandèmia, segons ha assegurat aquest dimarts un portaveu del primer ministre.

El portaveu ha desmentit la notícia publicada avui per ‘The Times’ segons la qual Johnson va convocar a la funcionària fa uns dies per a suggerir-li que anul·lés la difusió de les seves conclusions, amb l’argument que, després de la investigació policial, tot era ja de domini públic.

“Ell li va plantejar si tenia molt de sentit fer-ho, ara que tot ha sortit a la llum”, ha dit al diari una font governamental no identificada.

Un altre informant va dir que en el cercle de Johnson s’estava sospesant la idea de descartar l’informe, però es van adonar que “políticament no podien fer-ho”.

En negar avui que Johnson pressionés a la funcionària, el seu portaveu ha dit que la reunió entre tots dos va ser una trobada “legítima sobre el procés (de publicació) i no sobre el contingut de l’informe”.

“El primer ministre no li va demanar que deixés l’informe o que no procedís amb ell. Va ser el primer ministre qui li ho va encarregar i vol que es publiqui”, ha afegit el portaveu.

S’espera que la funcionària doni a conèixer demà el contingut de la seva investigació, que aportarà més dades i imatges que la de la Policia, a més de, possiblement, criticar directament a Johnson i a altres alts càrrecs.

Segons ‘The Times’, després de la publicació de l’informe el cap del govern compareixerà davant la Cambra dels Comuns i posteriorment es reunirà en privat amb el grup parlamentari conservador, del suport del qual depèn per a mantenir-se en el càrrec.

Scotland Yard va multar al líder “tory” –així com a la seva esposa, Carrie, i al ministre d’Economia, Rishi Sunak–, per participar en una festa sorpresa pel seu aniversari el 19 de juny de 2020, però, en canvi, no ho va fer per la seva presència en altres actes, la qual cosa ha generat dubtes sobre la perquisició policial, que es va saldar amb 126 sancions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona