Política

estats units

Biden promet que es reunirà amb legisladors per a tractar el control d’armes

Demana consell a la primera ministra de Nova Zelanda per fer front a la violència i l’extremisme

El president no ha revelat quan té previst reunir-se amb els legisladors

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha promès aquest dimarts que es reunirà amb membres del Congrés per a tractar la qüestió del control d’armes, després del tiroteig en una escola d’Uvalde (Texas) que va deixar 19 nens i dues professores mortes, a més de l’atacant.

“Em reuniré amb el Congrés pel tema de les armes, ho prometo”, ha dit Biden al començament de la seva reunió a la Casa Blanca amb la primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, que es troba de visita a Washington.

Biden responia així a preguntes dels periodistes sobre si té pensat reunir-se amb el líder dels republicans al Senat, Mitch McConnell, per a tractar la qüestió del control d’armes al país. No obstant això, el mandatari no ha revelat quan té previst reunir-se amb els legisladors.

Durant la trobada amb la primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, Biden li ha demanat consell sobre com abordar la violència i l’extremisme. “Necessitem el seu consell” ha dit Biden al començament d’aquesta trobada. Biden es referia a l’atac supremacista blanc de març del 2019 contra dues mesquites de Christchurch en què van morir 51 musulmans. Després de les massacres, Ardern va emprendre una croada internacional contra els missatges d’odi i una reforma per a prohibir els fusells d’assalt i armes semiautomàtiques d’estil militar.

Als Estats Units, el debat sobre el control d’armes de foc es va reactivar la setmana passada arran del tiroteig d’Uvalde, en el qual un jove de 18 anys, identificat com a Salvador Ramos, va entrar en una escola primària amb un fusell automàtic que havia comprat legalment i va disparar indiscriminadament contra els estudiants.

Diversos polítics del Partit Demòcrata i activistes de la societat civil han tractat d’advocar pel control d’armes per a evitar més tirotejos en escoles del país, mentre que els republicans, històricament oposats a mesures que limitin la compra d’armes de foc, han preferit centrar el debat en els problemes de salut mental de l’atacant.

El d’Uvalde és el tiroteig escolar més mortífer succeït als Estats Units des del de Sandy Hook, en el qual van morir 27 persones, inclòs l’atacant, el desembre de 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona