Política

Interior destina un 12% més d’agents de Mossos d’Esquadra a la regió policial de Girona

La regió policial de Girona ha incorporat 134 agents nous de Mossos d’Esquadra, dels quals 18 a Banyoles, 35 a Girona o 17 a Salt

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, també destaca la importància de la construcció de la nova comissaria a La Jonquera i del manteniment dels sectors trànsit a Olot i Sant Feliu de Guíxols

La regió policial de Girona ha incorporat 134 nous agents de Mossos d’Esquadra aquest any, xifra que representa un 12% més d’efectius a la demarcació. Així ho ha manifestat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena en resposta a una pregunta formulada pel diputat d’ERC al Parlament per Girona, Jaume Butinyà.

Elena ha subratllat que quan van arribar al Departament ara fa un any “teníem dos objectius que eren condició necessària: elevar el sostre de Mossos que podíem contractar (que l’acord de la Junta de Seguretat de Catalunya va fixar en 22.000); i promoure la jubilació anticipada per permetre rejovenir el cos de Mossos d’Esquadra”. En aquest sentit, s’ha aconseguit equiparar les prejubilacions a les altres policies. Pel conseller, la gran finalitat d’aquests dos objectius era generar proximitat, poder estar al costat dels veïns i veïnes en col·laboració amb ajuntaments i cossos de policia local.

Distribució a l’interior

Concretament, des d’Interior s’han destinat 18 agents més a Banyoles, que suposa un augment del 36%, 35 a Girona (+18%) o 17 a Salt. Així mateix, també s’ha dotat de nous mitjans a les diverses ABP’s, com per exemple 85 vehicles nous que permetran donar un millor servei als ciutadans.

Tal i com ha indicat Butinyà, enguany ha estat la primera vegada en 7 anys que s’han destinat nous agents a les àrees policials fora de l’entorn de la demarcació de Barcelona. La incorporació d’agents era una demanda molt sol·licitada per part dels diversos ajuntaments de la província, ja que en el transcurs d’aquest temps s’han anat perdent efectius com a conseqüència de les jubilacions.

Nova comissaria a La Jonquera i continuïtat a Olot i Sant Feliu de Guíxols

A banda de destacar la construcció de la nova comissaria de La Jonquera (inversió de 3 milions), com un equipament policial necessari en un punt estratègic i que dona servei directe a 13 municipis de l’Alt Empordà, Joan Ignasi Elena també ha volgut posar de manifest una mesura “que ha passat més inadvertida però que potser és més determinant” com és el fet que no s’han suprimit els sectors de trànsit d’Olot i Sant Feliu de Guíxols tal i com estava projectat anteriorment, sinó que s’ha optat per mantenir-los ja que considera que fan “una feina essencial”.

Des del grup parlamentari d’Esquerra Republicana consideren que l’augment sostingut de la població a Catalunya en els darrers anys ha fet que el nombre de serveis demandats als cossos d’emergències i seguretat s’hagin vist incrementats de manera significativa i, en conseqüència, el Departament ha vist com se li demanaven des dels ajuntaments més agents i recursos materials per garantir de forma adequada i suficient l’atenció a la ciutadania.

Per ERC és imprescindible dotar-se d’un model de seguretat integral i efectiu a tot el territori, un model de proximitat que vetlli i garanteixi l’exercici dels drets i llibertats de les persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona