Política

El Parlament manté la delegació de vot a Lluís Puig a l’espera de la notificació del TC

La Mesa aprova el calendari del pròxim període de sessions però no fixa encara el debat de política general

La Mesa del Parlament no ha rebut encara la notificació del Tribunal Constitucional que anul·la la delegació de vot del diputat de JxCat Lluís Puig a la cambra, segons es va fer públic dilluns. Mentre no arribi, Puig manté la delegació de vot per al ple que comença aquest dimarts i que s’allargarà fins a dijous. D’altra banda, la Mesa ha aprovat el calendari del pròxim període de sessions sense fixar encara quan se celebrarà el debat de política general. De manera usual se celebra la darrera setmana de setembre, però es dona la circumstància que el 28 de setembre està fixat el judici a la diputada Eulàlia Reguant (CUP) al Tribunal Suprem per no haver respost les preguntes de Vox, que exercia d’acusació popular en el judici del procés.

Arran d’un recurs del líder del PSC Salvador Illa, el tribunal anul·la l’acord de la presidència de la cambra del 25 de març de l’any passat que admetia la sol·licitud de Puig de delegar el seu vot. També anul·la l’acord de la Mesa de l’endemà que confirmava la delegació de vot. Segons el tribunal, els dos acords van vulnerar el dret del PSC i altres diputats a exercir funcions representatives i dels ciutadans a participar en els assumptes públics a través dels seus representants.

D’altra banda, la setmana que ve està fixat un altre ple, de dos dies, el 6 i 7 de juliol. La Mesa també ha acordat que de l’1 al 15 d’agost serà un període no hàbil. Del 16 al 31 d’agost no hi haurà comissions, ni Mesa o Junta convocades, i se suspenen els temps parlamentaris. Finalment, la Mesa també ha retirat la proposició de la llei de política lingüística, que inicialment es va registrar per PSC, ERC, JxCat i ECP i de la qual Junts se’n va acabar desdient.

El calendari per al pròxim període de sessions preveu el primer ple la segona quinzena de setembre. Posteriorment, n’hi ha previstos sis més: el 4, 5 i 6 d’octubre; el 18, 19 i 20 d’octubre; el 8, 9 i 10 de novembre; el 22, 23 i 24 de novembre; el 13, 14 i 15 de desembre, i el 20, 21 i 22 de desembre. Aquesta última data podria variar, en funció del punt de tramitació en què es trobin els propers pressupostos de la Generalitat.

La Mesa també ha acordat que de l’1 al 15 d’agost serà un període no hàbil, i la Diputació Permanent vetllarà pels poders de la cambra. Del 16 al 31 d’agost no hi haurà comissions, ni Mesa o Junta convocades, i se suspenen els temps parlamentaris. Finalment, la Mesa també ha retirat la proposició de la llei de política lingüística, que inicialment es va registrar per PSC, ERC, JxCat i ECP i de la qual Junts se’n va acabar desdient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona