Política

L’Audiència Nacional torna picar el crostó al jutge de l’Operació Judes

Els magistrats de la sala penal de l’Audiència Nacional ordenen al magistrat Manuel García-Castellón que faciliti tota la documentació a les defenses dels CDR

La sala penal de l’Audiència Nacional (AN) ha tornat a ordenar al magistrat Manuel García-Castellón, que és qui instrueix la causa contra dotze CDR acusats de terrorisme i detinguts el 23-S del 2019 en el marc de l’Operació Judes, que faciliti tota la documentació de la causa a les diferents parts. A conseqüència d’un recurs de les defenses, el gener d’aquest any l’AN ja va autoritzar l’accés a tot aquesta documentació, però García-Castellón ha anat posant impediments per la concreció. Ara la sala diu que totes les parts poden accedir a tota la documentació, encara que no els afecti directament, de les diligències prèvies 104/2017 fins que es van convertir en la peça número 1, i de les diligències prèvies 99/2018 fins el 3 de setembre del 2019, quan es van convertir en la peça número 2.

En un contundent escrit de quatre pàgines, els magistrats de la sala recriminen a García-Castellón que no hagi fet cas de les seves interlocutòries anteriors, que ja eren prou clares, directes i contundents. Així, fan servir expressions com “novament es limita l’accés a les parts al procediment en qüestió, insistint el jutge en restringir l’accés de les parts a aquelles actuacions que els afectin”. “Limitació que les nombroses resolucions d’aquesta sala ja han dit que no és procedent”, conclou. “Reiterem el dret fonamental a l’execució de les sentències judicials fermes”, afegeix. “És per tot això que no podem sinó reiterar, ja per tercer cop, que l’accés a les diligències, un cop s’alci el secret, haurà de ser de totes i cadascuna de les diligències realitzades, afectin o no les persones investigades, en la seva integritat i sense cap limitació”, afirmen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona