Política

Borràs comptabilitza verbalment el vot delegat de Puig però no surt reflectit al panell del ple

Els independentistes de la mesa estudien com assumir la redacció de l’acta i ordenar-ne la publicació

El Parlament valida el decret llei que amplia els supòsits per integrar centres privats o concertats a la xarxa pública

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha comptabilitzat aquest dimecres el vot delegat del diputat de Junts Lluís Puig quan ha tingut lloc la validació del decret llei d’integració de centres educatius, però aquest vot no ha quedat reflectit en el panell electrònic de la cambra. Malgrat la notificació del Tribunal Constitucional de l’anul·lació de la delegació del vot del diputat de Junts, la presidenta de la cambra, Laura Borràs, l’ha comptabilitzat verbalment, però no ha aparegut al panell del ple per no implicar els funcionaris. Els independentistes de la Mesa estudien com assumir la redacció de l’acta i ordenar-ne la publicació.

Borràs ha comunicat, abans de produir-se la votació que “el vot del diputat Lluís Puig serà afegit al còmput de votació sobre la base del vot delegat que exerceix la seva portaveu parlamentària”, cosa que ha estat rebuda amb aplaudiments per part del grup de Junts, i amb menor entusiasme per part dels grups d’ERC i la CUP.

El decret ha estat validat finalment per 134 vots a favor, cap en contra i cap abstenció, el que significa que hi havia un diputat absent i que el vot delegat de Puig ha estat comptabilitzat. No obstant això, aquest vot no s’ha vist reflectit en el panell electrònic de la cambra, on ha aparegut que els vots favorables havien estat 133 vots i no 134. La posterior votació per decidir si el decret es tramitava com a projecte de llei ha comportat que hagi estat rebutjada aquest tipus de tramitació per 11 vots a favor i 123 en contra. En el transcurs del debat del decret de centres educatius, Borràs ha recordat que en aquesta ocasió el vot de Puig no era determinant.

Decret Educació

El decret aprovat el 14 de juny pel govern permet la integració d’un centre privat concertat o d’una altra administració encara que no aporti un edifici, sempre que s’ubiqui en un entorn desafavorit socioeconòmicament i la zona no disposi de places suficients per escolaritzar-los, havent de crear un centre nou. Durant el debat al ple sobre el decret, el conseller d’Educació, Josep González Cambray, ha assegurat que sense la modificació alguns centres no podrien “finalitzar el procés d’integració” abans de l’inici del nou curs escolar 2022-2023.

Des de l’aprovació del decret 43 centres han demanat l’adhesió i, d’aquests, 11 centres concertats o municipals ja s’han adherit a la xarxa de titularitat del Departament d’Educació o estan en procés de fer-ho, segons ha explicat Cambray. El conseller creu que “en un context de necessitat i urgència” el decret actualitzat permet assolir “de la forma més immediata possible” els objectius marcats pel departament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona