Política

política

diàleg catalunya-estat

Bolaños admet que el diàleg obligarà a cedir ambdues parts

Fernández (PP) crida els unionistes a “sortir del bucle” per la reconciliació amb una part de l’independentisme

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, va admetre ahir que per arribar a acords a la taula de diàleg entre governs caldrà que les dues parts cedeixin en representació de la majoria de la societat catalana. Durant la seva participació en una jornada del PSC sobre seguretat i cohesió de les ciutats, Bolaños va afirmar: “Ens demanen que siguem valents, que arribem a acords amb diferents i que aquests acords siguin representatius de la majoria de la societat catalana. I que en aquesta majoria de la societat catalana, per descomptat, totes les parts cedeixin.”

El ministre que la vigília va pactar amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, la metodologia de negociació entre els dos governs abans de la trobada de presidents de divendres, va fer ahir una crida a “restaurar afectes i relacions” a Catalunya i va defensar la cooperació i “lleialtat institucional entre governs” en comptes de “mirar en llocs que no porten enlloc”. Va advertir que el diàleg no serà senzill, ni còmode, ni ràpid perquè, hi va afegir, “és més fàcil anar amb la bandera i les orelleres i no mirar en un altre lloc”.

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, considera un pas molt important que tots dos governs hagin fixat data i criteris del diàleg i va tornar a reclamar a Aragonès diàleg polític entre els partits catalans.

El PP estén la mà

Per la seva banda, el líder del PP català, Alejandro Fernández, va aprofitar l’Escola d’Estiu de Societat Civil Catalana (SCC) per fer una crida als unionistes a fer “un petit esforç per sortir tots del bucle” per avançar cap a la reconciliació. Fernández va fer una crida a no cedir en l’estat de dret perquè va augurar que encara “queden uns quants anys” de procés independentista, però també va instar les forces constitucionalistes a reconèixer que “hi ha algun moviment entre gent que va donar suport al procés separatista que ja no és partidària d’aquesta història”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona