Política

Estat espanyol

Unides Podem agraeix a Sánchez que hagi donat un “gir de timó progressista”

La formació lila celebra que el president del govern espanyol hagi “recuperat la iniciativa política”

Echenique assegura que volen “una coalició forta” i per això fan aquestes propostes

El president d’Unides Podem i els comuns al Congrés, Jaume Asens, ha agraït al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que hagi tingut “valentia” i hagi “recuperat la iniciativa política” amb el “gir de timó progressista” que ha donat aquest dimarts al Congrés.

En la seva intervenció al debat de política general, Asens ha recordat que això és el que la seva  formació li reclamava “des de feia temps” i ha celebrat que “avui ho hagi fet”. “Moltes gràcies”, ha dit.

Asens ha subratllat que “la gent no necessita un decret de la guerra”, sinó que necessita mesures socials com les anunciades aquest dimarts. El president del grup parlamentari també ha demanat que s’aprovi ja la llei d’habitatge.

El diputat dels comuns ha demanat a Sánchez i al cap de l’executiu català, Pere Aragonès, “responsabilitat” i “valentia” de cara a la reunió que mantindran divendres al Palau de la Moncloa. “Responsabilitat per no desaprofitar un moment històric i valentia per anar més lluny del que hem anat fins ara”, ha dit.

A parer seu, “això passa inevitablement” per reformar el delicte de sedició al Codi Penal, que ha qualificat d’“obsolet”. Asens ha recordat que la formació lila reclama modificar-lo des de “fa molt temps”.


“Volem una coalició forta”
En la mateixa línia, el portaveu d’Unides Podem a la cambra baixa, Pablo Echenique, ha valorat “molt positivament” el discurs, els anuncis de Sánchez i com “el gir que ha fet”: “Ho celebrem”. Segons ell, ja “tocava reorientar el rumb i recuperar el ritme de les mesures valentes”.

Echenique ha opinat que el cap de l’executiu espanyol ho “ha encertat”, perquè “les mesures que ha anunciat no només serviran per protegir la majoria social”, sinó que permetran “recuperar la iniciativa política del govern”.

El portaveu de la formació lila ha remarcat que el rumb que tenia l’executiu en els últims mesos estava “desorientant l’electorat progressista” i, per tant, ha donat la benvinguda als anuncis, però ha demanat “alguna mesura més”.

En aquest sentit, ha defensat que cal anar més enllà en el reforç dels serveis públics. El portaveu ha reclamat augmentar el nombre de professionals de la sanitat pública, augmentar el salari mínim, les pensions no contributives i l’IPREM, així com fer una “reforma fiscal integral per poder sufragar tot això de forma estructural”.

Echenique ha assegurat que Unides Podem vol “una coalició forta” i que justament per això fan aquestes propostes. “Per això a vegades som molt tossuts”, ha dit. El portaveu ha afirmat que “alguns voldrien que es trenqués” la coalició del PSOE i Unides Podem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona