Política

Estat espanyol

El PSOE retreu al PP que recorri a ETA més de la meitat del debat i no faci propostes

El portaveu socialista afirma que els populars no tenen un “projecte de país”

Sánchez reivindica les conquestes socials del seu mandat

El portaveu del PSOE al Congrés, Héctor Gómez, ha retret al PP que durant el debat de política general al Congrés dels Diputats hagi parlat d’ETA “més de la meitat del temps” i no hagi plantejat “ni una sola iniciativa”. Segons ell, això és així perquè els populars no tenen un “projecte de país”.

Les crítiques al PP han centrat la intervenció del portaveu socialista, que ha lamentat que alguns grups vulguin convertir el Congrés dels Diputats en un “femer”, “difamant i orientant l’acció de l’executiu a extrems mai vistos”.

Gómez ha denunciat que al PP “no li importa el conjunt dels ciutadans” i posa per davant “a la desesperada arribar al poder a qualsevol preu”. “Si per això és necessari anar contra els interessos generals, contra les mesures bones per al conjunt d’Espanya, ho fan sense manies”, ha criticat. El portaveu ha retret als populars que hagin dedicat més de la meitat de les seves intervencions a ETA, onze anys després de la dissolució de l’organització.

I és que segons ell, el PP “no ha plantejat ni una sola iniciativa més enllà d’apel·lar a ETA i criticar el govern”, i això  “diu molt sobre què representa el PP a Espanya”.

En la seva opinió, els populars no tenen “projecte de país” i “l’únic projecte polític que té Espanya el representa el govern” de Pedro Sánchez.

El portaveu socialista ha retret al partit presidit per Alberto Núñez Feijóo que “dibuixi un escenari apocalíptic” i que fins i tot utilitzi la política exterior com a “arma llancívola” contra el govern, una cosa que assegura que mai ha fet el PSOE quan ha estat a l’oposició.

“Continuarem legislant, impulsant mesures, encara i malgrat vostès ho continuarem fent”, ha conclòs.

Sánchez reivindica les conquestes socials de l’esquerra

EFE

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha tancat el debat de política general al Congrés dels Diputats reivindicant les conquestes socials que ha aconseguit l’esquerra en benefici dels ciutadans.

Sánchez ha pres per última vegada la paraula al ple per manifestar el seu agraïment als grups que durant els dos anys i mig d’aquesta “difícil” legislatura “han donat una mà al govern per tirar endavant mesures beneficioses per al conjunt de la ciutadania”.

El líder socialista ha volgut agrair en especial el suport dels representants d’Unides Podem i del PSOE. “Vosaltres sou els veritables protagonistes de moltes de les conquestes socials que hem aconseguit en benefici de la majoria social”, ha afirmat.

El cap de l’Executiu ha destacat la importància d’haver tornat a la normalitat parlamentària amb la celebració d’aquest debat de política general que portava sense celebrar-se set anys. No obstant, ha criticat que alguns grups sempre tinguin el mateix discurs contra el govern, es parli del que es parli.

No obstant això, el cap de l’executiu s’ha mostrat disposat a assumir les propostes de resolució que a conseqüència d’aquest debat presentin les diverses formacions sempre que siguin “realistes, factibles i ambicioses”.

Al final del debat i quan ja abandonava l’hemicicle, els periodistes han preguntat a Sánchez si està satisfet pel desenvolupament de les sessions i s’ha limitat a respondre que sí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona