Política

ERC i Junts, allunyats per la mesa de diàleg

Els portaveus dels dos principals partits independentistes es llencen retrets

El PSC aposta per una reforma del delicte de sedició

La mesa de diàleg continua allunyant ERC de Junts per Catalunya, tal i com ha quedat palès avui en les rodes de prems que han fet els portaveus dels principals partits independentistes.

Per la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, autoexcloure’s de la taula de diàleg suposa “posar pedres en el camí i fer-li un flac favor a l’independentisme”. Dirigint-se a JxCAT, Vilalta els ha demanat que com a part integrant del Govern, no renunciï a estar present a la reunió amb el govern de l’Estat.

La postura d’ERC ha estat replicada pel portaveu de Junts, Josep Rius, que ha recriminat al partit d’Oriol Junqueras que les converses amb l’Estat no suposen una negociació “real” si no es parla “d’autodeterminació”. Rius ha remarcat que “l’essència del conflicte és l’autodeterminació”.

Junts reitera que dona per “esgotat el model de taula pactat” i diu que treballarà per “consensuar” una “confrontació que forci una negociació real”. En aquesta estratègia, Junts durà a terme contactes amb al resta de partits i les entitats per “refer la unitat estratègica”.

A preguntes dels periodistes, Marta Vilalta, ha dit desconèixer si en la reunió de la taula el govern espanyol hi portarà una proposta de reforma del delicte de sedició, fet que podria aplanar la situació judicial dels exiliats a Bèlgica i Suïssa.

Sobre aquest fet, la portaveu del PSC, Elia Tortolero, ha afirmat que el govern espanyol durà la reforma del delicte de sedició al Congrés “quan hi hagi consens”. Tortolero no ha dit si es parlarà de la qüestió a la taula de diàleg i ha reclamat al president del Govern, Pere Aragonès, que convoqui la taula de partits.

Tortolero tirant pilotes fora, i Joan Mena, portaveu dels comuns, emplaçant el PSOE i ERC a abordar la reforma del delicte de sedició a la taula de diàleg. En roda de premsa, el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha demanat que la taula de diàleg “no solament busqui una fotografia, sinó que busqui la concreció d’acords”, per la qual cosa ha instat “explícitament” a republicans i socialistes a “sortir d’una vegada de la seva zona de confort” i abordar la reforma del delicte de sedició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA