Política

Pròxim Orient

Síria denuncia un atac amb míssils d’Israel contra l’aeroport d’Alep

El bombardeig ha deixat la pista d’aterratge “fora de servei”

La mateixa infraestructura va patir una acció similar la setmana passada

Les autoritats sirianes han denunciat aquest dimarts un nou atac d’Israel contra l’aeroport internacional d’Alep, al nord-oest del país, que ha inutilitzat. El bombardeig es produeix només una setmana després d’un altre atac a la mateixa instal·lació.

L’agència de notícies oficial SANA ha informat que l’atac s’ha produït cap a un quart de nou de la nit hora local (1/4 de 8 hora catalana) i ha provocat danys materials a la pista d’aterratge, que ha quedat “fora de servei”.

L’agència afegeix que “les defenses antiaèries han interceptat els míssils israelians i n’han neutralitzat diversos”, sense donar més detalls.

Una font militar siriana ha declarat a l’agència Efe en condició d’anonimat que l’acció no ha provocat víctimes i ha apuntat que l’atac ha estat llançat des del mar, a prop de l’oest de la província de Latakia, a la costa mediterrània.

L’ONG Observatori Sirià de Drets Humans, amb seu al Regne Unit però amb una àmplia xarxa de col·laboradors sobre el terreny, ha assegurat en un comunicat que els míssils israelians anaven dirigits contra “posicions militars a Alep” pertanyents a “unes milícies lleials a l’Iran”.

L’acció ha deixat “grans danys materials” en la instal·lació aeroportuària” i ha destruït uns magatzems d’armes de la milícia proiraniana aliada del president sirià, Baixar al Asad.

Segons el recompte de l’Observatori, des de l’inici del 2022 Israel ha atacat un total de 24 vegades el territori sirià.

El passat 31 d’agost, dos atacs llançats per Israel van deixar fora de servei part de la infraestructura de l’Aeroport Internacional d’Alep i també van afectar l’aeroport de la capital, segons el govern sirià.

El passat juny un altre atac d’Israel va obligar a suspendre tots els vols amb origen o destinació a l’Aeroport Internacional de Damasc durant gairebé dues setmanes com a conseqüència dels desperfectes en la infraestructura.

Israel llança sovint de míssils contra el país veí, amb l’argument que la presència de grups armats prorianians i libanesos representen una amenaça per a la seva seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona