Política

Estat espanyol

Sánchez demana responsabilitat al CGPJ per renovar el Constitucional

El president del govern espanyol responsabilitza el PP del bloqueig als òrgans judicials

Sánchez afirma que el govern i la Corona estan “totalment coordinats” pel que fa a la delegació espanyola al funeral d’Elisabet II

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat “responsabilitat” al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) perquè proposi “com més aviat millor” els dos magistrats que li corresponen per a la renovació del Tribunal Constitucional (TC). Aquest dimarts finalitzava el termini legal per fer-ho, sense que hi hagi hagut avenços.

El CGPJ, que porta prop de quatre anys en funcions per la falta d’acord polític per a la seva renovació, ha incomplert el termini legal fixat per nomenar els dos magistrats del TC que li corresponen, als quals se sumaran altres dos de nous que li correspon designar el govern estatal.

En una entrevista a RTVE, Sánchez ha dit que li consta que hi ha negociacions al CGPJ per nomenar els dos magistrats del seu contingent corresponent i espera que “en uns dies” tinguem la seva proposta.

“Des del Poder Executiu, respectant la independència del Poder Judicial, l’únic que puc fer és una crida a la responsabilitat i que com més aviat millor puguem tenir els dos candidats proposats pel CGPJ”, ha dit.

D’altra banda, ha expressat la seva “decepció” amb el PP, al qual ha acusat de bloquejar la renovació del CGPJ. Una situació, ha assenyalat, que repercuteix en la renovació del Tribunal Constitucional. “No és una decepció personal, és una decepció de país”, ha afegit.

Sánchez ha assegurat que la renovació del CGPJ “es podria desbloquejar en cinc minuts”, però ha culpat el PP de què això no sigui així.

“Els ciutadans han de saber que darrere d’aquesta equidistància en la qual s’amaga el PP per bloquejar la renovació [del CGPJ] no hi ha una responsabilitat compartida. Únicament i exclusivament obeeix a un bloqueig del PP”, ha afirmat.

En la seva opinió, el PP està provocant aquesta situació perquè vol “derogar avenços i conquestes socials” que els populars han recorregut al Tribunal Constitucional. El líder socialista ha posat d’exemples la llei de l’eutanàsia, la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs i la llei Celáa.

El cap del govern espanyol ha dit que comparteix la “indignació” del president del CGPJ, Carlos Lesmes, ja que l’òrgan de govern dels jutges “porta en funcions massa temps” i això “deteriora molt” el Poder Judicial.


Sánchez, sobre la representació al funeral d’Elisabet II: “El govern i la Corona estan totalment coordinats”

EFE

El cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimarts que el govern i la Casa Reial estan “totalment coordinats” pel que fa la representació de Espanya al funeral d’Estat d’Elisabet II a Londres.

En aquest sentit, ha volgut deixar clar que la delegació espanyola estarà encapçalada pel rei Felip VI.

Durant l’entrevista amb la televisió pública Sánchez ha evitat comentar si preferiria que el rei emèrit no assisteixi al funeral, que tindrà lloc el proper dilluns a l’abadia de Westminster.

“En aquesta qüestió el que sí que puc dir és que el govern d’Espanya està totalment coordinat amb la Casa Reial i que nosaltres ens ocupem i preocupem en el millor sentit de la paraula de la delegació encapçalada pel rei Felip VI i la reina Letízia”, ha assenyalat.

En insistir-li si li hagués agradat que no acudís el pare del cap de l’Estat, s’ha limitat a assenyalar que aquesta és una qüestió que competeix al rei Joan Carles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom