Política

Junqueras acusa Junts i PSC de “tapar-se les vergonyes”

Acusa “alguns dirigents” de les dues formacions de “portar les institucions del país pel pedregar per defensar els seus interessos”

Demana a la “bona gent de Junts” que “no es deixin arrossegar”

Com ja va fer la nit de divendres a l’Hospitalet, el president d’ERC, Oriol Junqueras, va aprofitar ahir el consell nacional per carregar molt durament no només contra una facció de Junts per Catalunya sinó també contra el PSC, als quals va acusar de “tapar-se les vergonyes i els casos de corrupció els uns als altres en lloc de posar-se al servei del país”. En un discurs contundent, Junqueras va acusar “alguns dirigents” de les dues formacions de posar al davant del país els interessos personals i les ambicions. “Hi ha alguns dirigents de Junts i del PSC que prefereixen arrossegar les institucions d’aquest país pel pedregar per protegir els seus interessos personals, els seus egoismes i les seves miopies”, va afirmar Junqueras, després d’acusar alguns líders de Junts per Catalunya d’actuar moguts per “aspiracions poc legítimes o la voluntat de continuar repartint-se les institucions amb el PSC”.

En aquest sentit, Junqueras va lamentar que “alguns dirigents de Junts prefereixin atacar dia sí i dia també ERC” quan és el PSC el que és el responsable que “els trens no funcionin, per una mala gestió durant dècades” i també, “com a mínim alguns dels seus dirigents per acció o omissió, de l’espionatge de desenes i desenes de càrrecs elegits democràticament, d’advocats i de periodistes...”

Junqueras va aprofitar el consell nacional per adreçar-se a “la bona gent” de Junts que “no està d’acord amb l’estratègia d’alguns dirigents basada en la confrontació constant” i que en aquests moments “es pregunta per què el partit vol deixar el govern”. I els va interpel·lar directament per demanar-los, “amb respecte i bona voluntat”, “que no es deixin arrossegar ni sacrificar el país pels interessos d’alguns”. “Catalunya és molt més important que els interessos de persones concretes que volen tapar casos de corrupció o aspiracions poc legítimes”, va afegir el president republicà.

Per la seva banda, la secretària general, Marta Rovira, va demanar a Junts que tanqui el debat sobre la seva continuïtat al govern per prioritzar els esforços a trobar solucions als problemes que ha d’afrontar la institució.

El consell nacional va aprovar amb el 97% dels vots la modificació de la composició de l’executiva nacional, a la qual s’han incorporat la portaveu adjunta d’ERC al Parlament i exconsellera Meritxell Serret, el diputat i exalcalde de Sabadell Juli Fernàndez i el periodista i exdirector de l’ACN Marc Colomer.

LA FRASE

Catalunya és més important que els interessos de gent que vol tapar casos de corrupció
Oriol Junqueras
president d’ERC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona