Política

estat francès

Investiguen una malversació de fons de la candidata conservadora a l’Elisi

El candidat dels ecologistes ha denunciat el possible ús de fons de la regió de París, que presideix Pécresse, per a la campanya presidencial

La Fiscalia francesa ha obert una investigació preliminar sobre una presumpta malversació de fons en els comptes de campanya de Valérie Pécresse, candidata conservadora a l’Elisi en les presidencials d’abril passat, informen aquest dimarts mitjans locals.

El procediment judicial es va iniciar aquest dilluns, mesos després que el que va ser líder dels ecologistes Julien Bayou presentés una denúncia per les sospites de l’ús de fons de la regió de París, que presideix Pécresse, per a la campanya presidencial.

En declaracions a la televisió BFMTV, fonts de l’entorn de l’excandidata a l’Elisi, que va encaixar el pitjor resultat històric del seu partit, Els Republicans (LR), en quedar per sota del 5% dels vots en la primera volta, van rebutjar les acusacions i van anunciar la presentació d’una denúncia per calúmnies.

En la denúncia que va formalitzar en plena campanya el 19 d’abril passat, Bayou, que acaba d’abandonar la presidència del partit ecologista per acusacions de violència masclista, assegurava tenir elements segons els quals es va dedicar diners de la regió per a la campanya de Pécresse.

El polític ecologista també considera que va haver-hi finançament il·legal de partits, de campanya electoral i altres delictes de corrupció, però la Fiscalia només investiga el desviament de fons.

Per a acompanyar la denúncia, Bayou inclou una carta d’una consellera regional que assegura que va organitzar nombrosos actes de la candidata durant la campanya.

A parer seu, és la prova que es van usar mitjans de la regió per a fins polítics, aspecte que neguen els afins de Pécresse. Aclarir-ho està ara en mans de la Brigada de Repressió de la Delinqüència Econòmica de la policia, encarregada de la recerca preliminar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona