Política

Corea del Nord

Corea del Nord dispara dos míssils més a la mar del Japó

Seül creu que es tracta de dos coets de curt abast, un dels quals seria una versió millorada del rus Iskander

Fa dos dies Pyongyang va llançar un projectil d’abast intermedi que va sobrevolar el territori japonès

Corea del Nord ha llançat aquest dijous dos míssils a la mar del Japó (anomenada mar de l’Est a les dues Corees), només dos dies després d’haver llançat un coet de rang intermedi que va sobrevolar el territori japonès.

“L’Exèrcit sud-coreà ha detectat dos míssils balístics de curt abast disparats des de la zona de Samseok, a [l’àrea de] Pyongyang, Corea del Nord, cap a la mar de l’Est al voltant de les 6.01 i 6.23 hores [23.01 i 23.23 de dimecres hora catalana]”, ha informat l’Estat Major Conjunt sud-coreà (JCS) en un comunicat.

Un dels míssils ha recorregut una distància de 350 km a una altura màxima de 80 km i l’altre ha volat uns 800 km amb un apogeu de 60 km, abans de caure a la mar, fora de la zona econòmica exclusiva (ZEE) del Japó, segons publica l’agència de notícies Yonhap.

L’Exèrcit sud-coreà creu que aquesta vegada el règim sud-coreà ha testat dos tipus diferents de coets, un dels quals seria una versió millorada del míssil rus Iskander, que es caracteritza per volar a baixa altura i amb una trajectòria irregular.

El d’avui és el sisè llançament nord-coreà en els últims deu dies i es produeix l’endemà que Seül i Washington disparessin projectils de curt abast i anunciessin el retorn a la regió del portaavions de propulsió nuclear nord-americà USS Ronald Reagan. Aquestes accions són la resposta al míssil balístic de rang intermedi (IRBM) que Pyongyang va disparar dimarts i que per primera vegada en cinc anys va sobrevolar el territori japonès. De fet, és el coet nord-coreà que més distància ha recorregut fins ara, una 4.500 Km.

El ministeri d’Exteriors de Corea del Nord ha justificat que la seva recent activitat respon a les maniobres conjuntes que el Sud, el Japó i Estats Units van realitzar la setmana passada a la zona, i en les que ja va participar l’esmentat portaavions.

Està previst que el vaixell nord-americà participi en unes noves maniobres trilaterals de Washington, Seül i Tòquio les pròximes hores. Pyongyang ha condemnat avui el retorn de l’USS Ronald Reagan. “La República Popular Democràtica de Corea [nom oficial de Corea del Nord] observa com Estats Units representa una greu amenaça per a l’estabilitat de la península de Corea i els seu entorn en tornar a desplegar el seu portaavions i grup d’atac en aigües al costat de la península de Corea”, denuncia en un breu comunicat el Ministeri d’Afers Exteriors.

Corea del Nord, que està completament aïllada de l’exterior des de l’inici de la pandèmia, va aprovar un pla de modernització d’armes el 2021 i fa mesos que es preparara per realitzar una nova prova nuclear, segons mostren els satèl·lits



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona