Política

El TSJ de Madrid atura la imputació de Rajoy a Andorra per l’operació Catalunya

Admet la petició de l’exministre Fernández Díaz i dóna de plaç a la Fiscalia i l’advocacia de l’Estat perquè presentin al·legacions abans de pronunciar-se sobre les mesures cautelars

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Madrid ha aturat de manera urgent i fins dijous la comissió rogatòria d’Andorra per comunicar la imputació de l’expresident espanyol Mariano Rajoy i els exministres Jorge Fernández Díaz i Cristóbal Montoroper per l’operació Catalunya. Els magistrats, segons informava EFE, han considerat en un acte dictat avui, admetre la petició de l’exministre Jorge Fernández Díaz i han donat de marge fins dijous a les dues de la tarda l’advocacia de l’Estat i la Fiscalia perquè es pronunciïn i facin al·legacions abans de resoldre sobre les mesures cautelars

Aquest procediment forma part de la causa contra ells arran de querella que van presentar l’Institut de Drets Humans de Andorra i el expresident de la Banca Privada d’Andorra (BPA) i que demanen que s’investigui una presumpta extorsió a directius de BP) perquè els facilitessin informació sobre els comptes de polítics catalans com ara de la família de l’expresident Jordi Pujol, o d’Artur Mas i Oriol Junqueras.

Ara el TSJ suspèn l’execució immediata de la comissió fins que escolti les al·legacions de les parts i després es poscionarà, De fet la Fiscalia ja va donar suport a paralitzar la comissió rogatòria quan ho va demanar Rajoy, però l’Audiència la va refusar. La sala argumenta que es tracta d’una qüestió “especialment complexa” i per això atén les raons d’urgència al·legades per Fernández Díaz. En el seu recurs l’exministre va exposar que hi havia un risc de “difícil reparació” i interessos generals “rellevants” i de la sobirania nacional.

Fins que el TSJ no es torni a pronunciar el Ministeri de Justícia no podrà enviar a les autoritats andorranes els documents sol·licitats i es paralitza el procediment.

.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona