Política

regne unit

Sunak manté Jeremy Hunt com a ministre d’Economia

La seva confirmació ha estat el primer anunci que ha fet oficial el nou primer ministre aquest dimarts en començar a nomenar el seu gabinet

Jeremy Hunt, el ministre d’Economia que va entrar en el govern fa a penes dues setmanes per a fer marxa enrere als plans fiscals de Liz Truss, mantindrà el càrrec en l’Executiu del nou primer ministre britànic, Rishi Sunak.

La permanència de Hunt al capdavant de les finances del Regne Unit ha estat el primer anunci que ha fet oficial Sunak aquest dimarts en començar a nomenar el seu gabinet, després d’haver rebut l’encàrrec de formar govern per part del rei Carles III.

Després de les turbulències que va provocar la retallada d’impostos de Truss, que va presentar la seva dimissió la setmana passada, Sunak ha recalcat que el seu principal objectiu serà recuperar l’“estabilitat econòmica”.

Hunt es va reunir breument amb el cap de govern en el número 10 de Dowing Street, la seva residència oficial, abans que es fes públic l’anunci de la seva continuïtat en el número 11 del mateix carrer, on se situa el despatx del ministre d’Economia.

S’espera que el polític conservador mantingui els seus plans de comparèixer dilluns que ve en la Cambra dels Comuns per a desgranar el seu full de ruta financer a mitjà termini.

Després de la tempesta que va provocar la retallada fiscal de Truss, els mercats esperen que l’Executiu britànic detalli els seus plans per a impulsar el creixement i reduir el pes del deute públic en relació amb el PIB.

En el seu primer discurs a la nació com a primer ministre, Sunak ha alertat que s’esperen “decisions difícils” que s’han de prendre per a reconduir la situació econòmica.

El pressupost de Hunt es publicarà la mateixa setmana en la qual el comitè de política monetària del Banc d’Anglaterra es reunirà per a avaluar una previsible nova pujada dels tipus d’interès.

Després de la presa de possessió de Sunak, la lliura esterlina es revaloritzava avui un 1,41% respecte al dòlar estatunidenc i un 0,68% enfront de l’euro, mentre que els interessos del bo sobirà a 30 anys del Regne Unit es mantenien gairebé sense variació, amb una reculada del 0,06%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona